Skip to content

Mat och dryck

Torpedvikens kafé

På hamnplanen vid Torpedviken ligger Hamnkaféet med sin stora terrass och fantastiska havsutsikt. Kaféet bjuder på salta och söta munsbitar och olika sorters uppfriskande drycker. Kaféets specialitet är Hot Sea Dogs, gourmetvarmkorvar tillredda av förstklassiga råvaror. Färska bullar kan avnjutas tillsammans med en kopp kaffe som bryggts på nymalda bönor.

Easy Café containerrestaurang och terrass 

På hamnplanen vid Torpedviken ligger containerrestaurangen som fokuserar på miljövänligt och ekologiskt och närproducerad mat. Menyn bjuder på lax- och grönsakssoppa, sallader, hälsosamma mellanmål och glutenfria godsaker som bakats på ön. Dessutom serveras specialkaffe av olika slag och läskande drycker, med eller utan alkohol.

Containerkaféet

Den trivsamma containerrestaurangen som ligger i anslutning till ankomsthamnen bjuder på hälsosamma mellanmål och hembakat glutenfritt kaffebröd att ta med. Dessutom serveras specialkaffe av olika slag och läskande drycker, med eller utan alkohol.

Glasskafé Paja 

Glasskaféet Paja är känt för sin hantverksmässigt tillverkade glass, sitt ekologiska kaffe från smårosteriet på Drumsö och sitt öl från det egna minibryggeriet. Dessutom serveras ekologiska läskedrycker, kaffebröd och lätta lunchrätter. Inomhus finns plats för omkring 40 sittande gäster och utomhus en stor solterrass.

Terrassbar

Terrassbaren bjuder på ett stort urval av läskedrycker, ekologiskt kaffe, olika sorters öl och vin, och små salta munsbitar i en unik havsnära miljö. Terrassen ligger på picknickängen mittemot Sveaborg.

Läs mer om Skanslandets tjänster:

vallisaari.fi