Siirry sisältöön

Info

Helsinki Biennaali esittelee noin 30 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että maailmalta. Tänä vuonna Helsinki Biennaalin päätapahtumapaikat ovat Vallisaari ja HAM Helsingin taidemuseo. Lisäksi taideteokset ja muu biennaaliohjelma levittäytyvät ympäri kaupunkia.

Biennaalin taideteokset sijoittuvat Vallisaaressa merkityn reitin varrelle sekä ulkotilaan että historiallisiin rakennuksiin ja ruutikellareihin. Reitin pituus on noin kolme kilometriä, ja teokset on numeroitu reitin varrella sijaitseville opastaville kartoille. Kartoille on merkitty myös infopiste ja Helsinki Biennaalin oma kauppa.

Vallisaaren näyttely on yleisölle maksuton. Kävijät maksavat lauttalipun hinnan.

HAMin Helsinki Biennaali -näyttelyyn on museon pääsymaksu. Osta liput täältä.

Helsinki Biennaalin ilmaispäivät ovat kesäkuun, heinäkuun ja elokuun viimeisenä perjantaina. Ilmaispäivinä sekä HAMin että Vallisaaren näyttelyt ovat maksuttomia. Vesireittiliikenteen maksuttomat liput mahdollistaa kesäkuussa ja heinäkuussa Helsingin kaupunki ja elokuussa S-ryhmä. Paikkavaraukset aukeavat verkkosivuille viikkoa aiemmin.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Yhteystiedot

Aukioloajat

Vallisaari
11.6.–17.9.
ma suljettu
ti–su klo 11–18

(avoinna juhannuksena 23.-25.6. ja Helsinki-päivänä 12.6.)

 

HAM
 11.6.–22.10.
ma suljettu
ti klo 10–17.30
ke–su klo 11.30–19

(suljettu juhannuksena 23.–25.6., avoinna Helsinki-päivänä 12.6. klo 11.30–19)

Info ja kauppa

Saarella kävijää palvelee Luotsipihalla sijaitsevan tulolaiturin infopiste, josta voi ostaa opasvihon tukemaan omaa biennaalikäyntiä. Biennaalivalvojat ympäri saarta vastaavat mielellään kysymyksiin.

HB shop Torpedolahdessa tarjoaa kiinnostavan ja ajankohtaisen valikoiman Helsinki Biennaali -tuotteita postikorteista kirjoihin. Saarelta saat ilahduttavat matkamuistot mukaan.

Info ja kauppa palvelevat aina Helsinki Biennaalin aukioloaikojen mukaan.

Löytötavaroita voi tiedustella kahden viikon ajan Luotsipihan infokontista (09 31037442). Tämän jälkeen löytötavarat toimitetaan Suomen löytötavarapisteeseen.

Vallisaaren ohjeet ja säännöt

Vallisaaressa liikutaan merkittyjä reittejä pitkin. Pysy reiteillä, sillä Vallisaaren luonto on herkkää kulumiselle. Historiallisella saarella on myös paljon vaarallisia rakenteita ja jyrkänteitä.

Koirat ovat tervetulleita Vallisaareen, mutta sisätiloihin ei lemmikin kanssa pääse. Pidetään yhdessä Vallisaari siistinä – sekä kävijöille että Vallisaaren eliöille. Laita siis roskasi roska-astioihin; kierrätyspisteitä löytyy useita reitin varrelta.

Saaressa on mahdollisuus kierrättää bio- ja energiajätettä sekä pulloja ja tölkkejä. Lue lisää säännöistä ja ohjeista Metsähallituksen luontoon.fi-sivulta.

luontoon.fi

Esteettömyys

Vallisaari on haasteellinen paikka liikkumisrajoitteiselle. Kulkuväylät on päällystetty pääosin hiekalla ja osin kivellä. Epätasaisia kivettyjä osuuksia ei voi välttää. Biennaalin kiertävällä reitillä ei ole portaita ulkotiloissa, mutta portaita on sisätiloihin mentäessä sekä sisätiloissa. Maasto on paikoin mäkistä ja hankalakulkuista. Sääolot vaikuttavat kulkuväylien tasaisuuteen, kovuuteen ja liukkauteen. ​

Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuvan henkilön on hyvä ottaa avustaja mukaan. ​Helsinki Biennaalin näyttelyvalvojat auttavat tarvittaessa näyttelytilojen sisäänkäynneillä portaiden ja kynnysten kanssa.

HAM Helsingin taidemuseo on liikuntaesteetön.

Vastuullisuus

Helsinki Biennaali korostaa toiminnassaan vastuullisuutta ja luonnon ekologisen kestävyyden säilyttämistä. Biennaali noudattaa Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää, joka ohjaa taidetapahtumaa suunnittelusta toteutukseen mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Lue lisää