Siirry sisältöön

Info

Helsinki Biennaali esittelee 29 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että maailmalta. Tänä vuonna Helsinki Biennaalin päätapahtumapaikat ovat Vallisaari ja HAM Helsingin taidemuseo. Lisäksi taideteokset ja muu biennaaliohjelma levittäytyvät ympäri kaupunkia.

Biennaalin taideteokset sijoittuvat Vallisaaressa merkityn reitin varrelle sekä ulkotilaan että historiallisiin rakennuksiin ja ruutikellareihin. Reitin pituus on noin kolme kilometriä, ja teokset on numeroitu reitin varrella sijaitseviin opasteisiin.

Vallisaaren näyttely on yleisölle maksuton.
Kävijät maksavat lauttalipun hinnan. Lue lisää vesiliikenteestä täällä.

HAMin Helsinki Biennaali -näyttelyyn on museon pääsymaksu. Osta liput täältä.

Helsinki Biennaalin ilmaispäivät ovat kesäkuun, heinäkuun ja elokuun viimeisenä perjantaina. Ilmaispäivinä myös HAMin biennaalinäyttely on maksuton. Vesireittiliikenteen maksuttomat liput mahdollistaa kesäkuussa ja heinäkuussa Helsingin kaupunki ja elokuussa S-ryhmä. Paikkavaraukset aukeavat verkkosivuille viikkoa aiemmin.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Yhteystiedot

Aukioloajat

Vallisaari

11.6.–17.9.
ma suljettu
ti–su klo 11–18

(avoinna juhannuksena 23.-25.6.)

 

HAM Helsingin taidemuseo

11.6.–22.10.
ma suljettu
ti klo 10–17.30
ke–su klo 11.30–19

(suljettu juhannuksena 23.–25.6.)

Palvelut saarella

Saarella kävijää palvelee Luotsipihalla sijaitsevan tulolaiturin infopiste, josta voi ostaa opasvihon tukemaan omaa biennaalikäyntiä. Biennaalivalvojat ympäri saarta vastaavat mielellään kysymyksiin.

HB shop Torpedolahdessa tarjoaa kiinnostavan ja ajankohtaisen valikoiman Helsinki Biennaali -tuotteita postikorteista kirjoihin. Saarelta saat ilahduttavat matkamuistot mukaan.

Info ja kauppa palvelevat aina Helsinki Biennaalin aukioloaikojen mukaan.

Löytötavaroita voi tiedustella Luotsipihan infokontista (040 198 1142).

Vallisaaren muista palveluista löytyy tietoa täältä.

Palvelukartta

 

Vallisaaren ohjeet ja säännöt

Vallisaaressa liikutaan merkittyjä reittejä pitkin. Pysy reiteillä, sillä Vallisaaren luonto on herkkää kulumiselle. Historiallisella saarella on myös paljon vaarallisia rakenteita ja jyrkänteitä.

Koirat ovat tervetulleita Vallisaareen, mutta sisätiloihin ei lemmikin kanssa pääse. Pidetään yhdessä Vallisaari siistinä – sekä kävijöille että Vallisaaren eliöille. Laita siis roskasi roska-astioihin; kierrätyspisteitä löytyy useita reitin varrelta.

Saaressa on mahdollisuus kierrättää bio- ja energiajätettä sekä pulloja ja tölkkejä. Lue lisää säännöistä ja ohjeista Metsähallituksen luontoon.fi-sivulta.

luontoon.fi

Esteettömyys

Vallisaari on haasteellinen paikka liikkumisrajoitteiselle. Kulkuväylät on päällystetty pääosin hiekalla ja osin kivellä. Epätasaisia kivettyjä osuuksia ei voi välttää. Biennaalin kiertävällä reitillä ei ole portaita ulkotiloissa, mutta portaita on sisätiloihin mentäessä sekä sisätiloissa. Maasto on paikoin mäkistä ja hankalakulkuista. Sääolot vaikuttavat kulkuväylien tasaisuuteen, kovuuteen ja liukkauteen. ​

Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuvan henkilön on hyvä ottaa avustaja mukaan. ​Helsinki Biennaalin näyttelyvalvojat auttavat tarvittaessa näyttelytilojen sisäänkäynneillä portaiden ja kynnysten kanssa.

HAM Helsingin taidemuseo on liikuntaesteetön.

Lue lisää

Vastuullisuus

Helsinki Biennaali korostaa toiminnassaan vastuullisuutta ja luonnon ekologisen kestävyyden säilyttämistä. Biennaali noudattaa Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää, joka ohjaa taidetapahtumaa suunnittelusta toteutukseen mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Lue lisää