Siirry sisältöön

Lähestymme Muuria -kurssi

25.8 — Muuri-teos, Töölönlahti

Kuva: Maija Toivanen/HAM/Helsinki Biennaali 2021

Kurssilla lähestytään fyysisen toiminnan kautta Töölönlahdella sijaitsevaa Muuri-kuvataideteosta. Kurssin harjoitteet perustuvat elokuussa Muurin yhteydessä esitettävän Alas sieltä – ja muita huomautuksia -esityksen materiaaliin ja metodeille. Liikkeellisinä lähtökohtina ovat tanssi ja parkour.

Lisäksi pohditaan liikkumista julkisessa tilassa, tehdään siihen liittyviä improvisaatioharjoitteita ja keskustellaan kokemuksista ja havainnoista aiheeseen liittyen.

Kurssi on suunnattu harrastajille, eikä aikaisempaa kokemusta lajeista tarvita. Pukeudu sään mukaiseen asuun ja jalkineisiin, joissa on hyvä liikkua. Muuri on Joni Kärkkäisen ja Jukka Tarvaisen ideoima toiminnallinen kuvataideteos, jossa kuka tahansa saa kiipeillä, hengailla, hyppiä ja viettää aikaansa haluamallaan tavalla.

Kurssi on osa Zodiak – Uuden tanssin keskuksen syksyn 2021 kurssiohjelmaa. Kurssille ilmoittautuminen avataan elokuussa.

Esitysaika: klo. 17:00-20:00

Lisätietoa: https://www.zodiak.fi/fi/joni-karkkainen-jukka-tarvainen-muuri

 

Kuvataiteilija Joni Kärkkäisen ja koreografi Jukka Tarvaisen Töölönlahdelle sijoittuva teos Muuri kannustaa kaupunkilaisia lähestymään taidetta oman tulkinnan, olemisen, keksimisen, tutkimisen ja liikkeen kautta. Koreografi Tarvainen myös ohjaa Muurin yhteyteen esityksen Alas sieltä – ja muita huomautuksia, jossa esiintyy ammattitanssijoiden ja ammattiparkouraajien lisäksi tanssin harrastajia. Biennaalikesän aikana teoksen yhteydessä järjestetään kaikille avoimia työpajoja sekä kuvataiteilija James Prevettin organisoima Patsastellaan – Parties for Public Sculpture -tapahtuma. Teos toimii myös Flow Finland -parkourkiertueen tapahtumapaikkana.