Siirry sisältöön

MUSTARINDA: Tuning difference – saari, lepakoita ja havaintoja

21.7 — Vallisaari

Tässä työpajassa keskitytään tapoihin, joilla voimme hahmottaa ympäristöämme tilallisesti. Työpajassa Vallisaarta tarkastellaan lukuisten lepakkoyhteisöjen kotina ja tutkitaan niiden kykyä suunnistaa äänen avulla. Tutkimme, millaisena saaren yhteinen elinympäristö näyttäytyy, kun virittäydymme tarkastelemaan ihmisen sijaan muita elämänmuotoja.

Virittäytymisprosessi koostuu erilaisista havainnointiharjoituksista, joiden avulla rohkaisemme osallistujia kiinnittämään huomiota saarella esiintyviin erilaisiin tapoihin kommunikoida, erottamaan, mikä on helposti havaittavissa ja mikä jää saavuttamattomiin. Harjoitukset punoutuvat työpajaan kuuluvaan ääniteokseen, joka kiinnittää huomion havaitsemiseen liittyviin valta-asetelmiin ja siihen, kuinka ne toistuvat lajienvälisissä suhteissa. Työpajan kesto on 2,5 tuntia, ja sen aikana liikutaan Vallisaaren metsissä.

Mustarinda-seura on taiteilijoiden ja tutkijoiden ryhmittymä, jonka tarkoituksena on edistää yhteiskunnan ekologista jälleenrakennusta, kulttuurin ja luonnon monimuotoisuutta sekä taiteen ja tieteen yhteyttä. Mustarindan toiminta on juurtunut Paljakan luonnonpuiston laidalla Kainuussa sijaitsevaan Mustarinda-taloon, jossa on taiteilija- ja tutkijaresidenssitilat.

Mustarinda työpajan toteutuksesta vastaavat:

George Ridgway, Bachelor of Fine Arts (Glasgow School of Arts), tällä hetkellä opiskelee Research Architecture -maisteriohjelmassa (Goldsmiths University)

Tiina Arjukka Hirvonen, Bachelor of Fine Arts (UCA Canterbury) ja taiteen maisteri, kuvataidekasvatuksen koulutusohjelma (Aalto-yliopisto)

Kiitos avusta tieteellisen tiedon kanssa: Miika Kotila, Harry Lehto, Eeva-Maria Tidenberg.

Alkamisaika: klo. 15:00

Työpajassa kuultavat äänitteet ovat vain englanniksi.

Ilmoittaudu täällä

Työpajat heinäkuussa:
17.7. / 18.7. / 19.7. / 20.7.