Siirry sisältöön

Kävijälle

Helsinki Biennaali on kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Ensimmäinen Helsinki Biennaali järjestetään Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021.

Helsinki Biennaali on yleisölle maksuton. Kävijät maksavat lauttalipun hinnan.

Helsinki Biennaali esittelee 40 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että maailmalta. Biennaalin taideteokset sijoittuvat eri puolille Vallisaarta vanhan tykkitien varrelle. Reitin pituus on noin kolme kilometriä. Osa teoksista sijoittuu HAMiin sekä mantereelle eri puolille Helsinkiä.

 

Aukioloajat

12.6.–29.8.
ma–su klo 11–18

1.–26.9.
ke–su klo 11–18

Lauttaliikenne

Vallisaaren reittiliikenteestä vastaa Suomen Saaristokuljetus. Reittiliikenne kulkee 1.5. alkaen Kauppatorilta Vallisaareen (Lyypekinlaituri Vanhan Kauppahallin vieressä). Lisäksi käyttöön otetaan 12.6. alkaen rengaslinja, joka kiertää Vallisaaren, Lonnan ja Suomenlinnan välillä.

Lauttaliikenne saapuu Luotsipihan laituriin ja lähtee Torpedonlahden laiturista. Lauttalippuja voi ostaa lautoilta, verkosta sekä 12.6. alkaen biennaalipaviljongin lipunmyyntipisteestä.

JT-Line liikennöi Island Hopping -vesibussireittiä Hakaniemestä Kruunuvuorenrannan kautta Vasikkasaareen, Vallisaareen ja Lonnaan 12.6.–15.8.2021.

Vallisaareen voi tulla myös omalla veneellä. Torpedonlahdella sijaitsevassa vierasvenesatamassa on 70 paikkaa.

Suomen Saaristokuljetus JT-Line

Info ja kauppa

Saarella kävijää palvelee Luotsipihalla sijaitsevan tulolaiturin infopiste, josta voi ostaa opasvihon tukemaan omaa biennaalikäyntiä. Myös saarelle levittyvä biennaalivalvojajoukko vastaa mielellään kysymyksiin niin taiteesta kuin Vallisaaresta.

Biennaali-kauppa Torpedonlahdessa tarjoaa kiinnostavan ja ajankohtaisen valikoiman Helsinki Biennaali -tuotteita postikorteista kirjoihin. Saat saarelta ilahduttavat matkamuistot mukaan.

Info ja kauppa palvelevat aina Helsinki Biennaalin aukioloaikojen mukaan.

Sivun tiedot täydentyvät kevään aikana.