Siirry sisältöön

Kävijälle

Helsinki Biennaali esittelee 41 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että maailmalta. Biennaalin taideteokset sijoittuvat Vallisaaressa merkityn reitin varrelle sekä ulkotilaan että historiallisiin rakennuksiin, ruutikellareihin ja autioituneisiin asuinrakennuksiin. Reitin pituus on noin kolme kilometriä, ja teokset on numeroitu reitin varrella sijaitseville opastaville kartoille. Kartoille on merkitty myös kahvilat ja palvelut sekä infopiste ja Helsinki Biennaalin oma kauppa.

Helsinki Biennaali on yleisölle maksuton. Kävijät maksavat lauttalipun hinnan.

Osa teoksista sijoittuu mantereelle. Lue lisää täällä.

Biennaali toteutuu koronarajoitusten sallimissa puitteissa ja noudattaa terveysturvallisuudessa viranomaisohjeita. Lue lisää turvallisuudesta täällä.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Yhteystiedot

Aukioloajat

8.9.–26.9.
ma–ti suljettu, ke–su klo 11–18

Osa Vallisaaren teoksista on koettavissa myös aukioloaikojen ulkopuolella:
10 Teemu Lehmusruusu, 13 Alicja Kwade, 14 ATTAKWAD, 15 EGS, 18 Tadashi Kawamata, 21 Laura Könönen, 27 Kyungwoo Chun, 38 Katharina Grosse, 39 Alicja Kwade.

Kartta

Klikkaamalla kuvaa pääset tarkastelemaan yksityiskohtaisempaa karttaa (PDF).

Mobiiliopas

Biennaalin selainpohjainen mobiiliopas on kätevä tietopankki sekä vierailun suunnittelussa että saarella kulkiessa. Oppaasta löydät esimerkiksi Vallisaaren kartan, tietoa taiteilijoista ja taideteoksista sekä saaren palveluista.

Mobiiliopas

 

Info ja kauppa

Saarella kävijää palvelee Luotsipihalla sijaitsevan tulolaiturin infopiste, josta voi ostaa opasvihon tukemaan omaa biennaalikäyntiä. Myös saarelle levittyvä biennaalivalvojien joukko vastaa mielellään kysymyksiin niin taiteesta kuin Vallisaaresta.

Biennaali-kauppa Torpedonlahdessa tarjoaa kiinnostavan ja ajankohtaisen valikoiman Helsinki Biennaali -tuotteita postikorteista kirjoihin. Saat saarelta ilahduttavat matkamuistot mukaan.

Info ja kauppa palvelevat aina Helsinki Biennaalin aukioloaikojen mukaan.

Löytötavaroita voi tiedustella kahden viikon ajan Luotsipihan infokontista (0405156442). Tämän jälkeen löytötavarat toimitetaan Suomen löytötavarapisteeseen.

Turvallinen biennaalivierailu

Kävijöiden ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeä asia. Tämän vuoksi toivomme, että noudatat seuraavia ohjeita.

Lue lisää

Vallisaaren ohjeet ja säännöt

Vallisaaressa liikutaan merkittyjä reittejä pitkin. Pysy reiteillä, sillä Vallisaaren luonto on herkkää kulumiselle. Historiallisella saarella on myös paljon vaarallisia rakenteita ja jyrkänteitä. Koirat ovat tervetulleita Vallisaareen, mutta sisätiloihin ei lemmikin kanssa pääse. Pidetään yhdessä Vallisaari siistinä – sekä kävijöille että Vallisaaren eliöille. Laita siis roskasi roska-astioihin; kierrätyspisteitä löytyy useita reitin varrelta. Saaressa on mahdollisuus kierrättää bio- ja energiajätettä sekä pulloja ja tölkkejä. Lue lisää säännöistä ja ohjeista Metsähallituksen luontoon.fi-sivulta.

luontoon.fi

Esteettömyys

Vallisaari on haasteellinen paikka liikkumisrajoitteiselle. Kulkuväylät on päällystetty pääosin hiekalla ja osin kivellä. Epätasaisia kivettyjä osuuksia ei voi välttää. Biennaalin kiertävällä reitillä ei ole portaita ulkotiloissa, mutta portaita on sisätiloihin mentäessä sekä sisätiloissa. Maasto on paikoin mäkistä ja hankalakulkuista. Sääolot vaikuttavat kulkuväylien tasaisuuteen, kovuuteen ja liukkauteen. ​

Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuvan henkilön on hyvä ottaa avustaja mukaan. ​Helsinki Biennaalin näyttelyvalvojat auttavat tarvittaessa näyttelytilojen sisäänkäynneillä portaiden ja kynnysten kanssa.

Lue lisää

Vastuullisuus

Helsinki Biennaali korostaa toiminnassaan vastuullisuutta ja luonnon ekologisen kestävyyden säilyttämistä. Biennaali noudattaa Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää, joka ohjaa taidetapahtumaa suunnittelusta toteutukseen mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Lue lisää