Skip to content

Kursen Vi närmar oss Muren

26.8 — Muren, Tölöviken

Foto: Maija Toivanen/HAM/Helsingforsbiennalen 2021

På kursen närmar vi oss genom fysisk aktivitet bildkonstverket Muren som är beläget vid Tölöviken. Kursens övningar i augusti baseras på material och metoder i föreställningen Alas sieltä – ja muita huomautuksia / Ner därifrån – och andra kommentarer. Utgångspunkten för rörelserna är dans och parkour.

Dessutom utforskar vi hur det är att röra sig i offentliga rum, gör improvisationsövningar på temat och diskuterar våra erfarenheter och iakttagelser omkring ämnet.

Kursen riktar sig till fritidsutövare och ingen tidigare erfarenhet av genrerna behövs. Välj kläder och skor efter vädret, som är bekväma att röra sig i. Muren är ett bildkonstverk skapat av Joni Kärkkäinen och Jukka Tarvainen, på vilket vem som helst får klättra, hänga, hoppa och tillbringa sin tid som man vill.

Kursen ingår i kursprogrammet hösten 2021 på Zodiak – Centret för ny dans. Anmälan till kursen öppnas i augusti.

Prestationstid: kl. 17:00-20:00

Mera information: https://www.zodiak.fi/en/joni-karkkainen-jukka-tarvainen-wall


Bildkonstnären Joni Kärkkäinens och koreografen Jukka Tarvainens konstverk Muren vid Tölöviken uppmanar stadsinvånare till att närma sig konst via sin egen aktivitet och sina rörelser. Koreografen Tarvainen regisserar i anslutning till Muren en föreställning där även dansamatörer uppträder utöver professionella dansare och parkourare. Under biennalsommaren anordnas i samband med verket workshopar som är öppna för alla, samt evenemanget kring Patsastellaan: Parties for Public Sculpture organiserat av skulptören James Prevett. Verket är också evenemangsplats för parkourturné Flow Finland.