Siirry sisältöön

BIOS x Ashley Dawson: Contemporary struggles against fossil capitalism

24.9 klo 16:00 — Online

BIOS on riippumaton monitieteinen tutkimusyksikkö, jossa on kahdeksan tutkijajäsentä. Vallisaaren tutkimusasemalla BIOS ottaa käsittelyyn yhden tai muutaman tapauksen, joissa ympäristö ja talous on irrotettu toisistaan niin, että yhteys on katkennut lähes tyystin. BIOS tuo tutkimusasemalle tietoa kaikkialta maailmasta ja pyrkii konkretisoimaan abstraktia tutkimustietoa kävijöiden koettavaksi. Tutkimusyksikön jäsenet valottavat asiaa eri näkökulmista kirjoittamalla ja puhumalla siitä. Biennaalin aikana ryhmän jäsenet järjestävät tapahtumia, kuten tutkijavierailuita ja seminaareja.

Päivän tilaisuudessa perehdymme Yhdysvalloissa parhaillaan käytävään kamppailuun fossiilikapitalismia vastaan ja demokraattisen energiatransition puolesta. Professori Ashley Dawson (humanistiset ympäristötieteet, City University of New York) alustaa kansalaisliikkeiden kokemista esteistä ja taiteiden roolista näissä kamppailuissa.
Dawson on aktiivisesti osallistunut kansalaiskeskusteluun toisiinsa kietoutuneiden ympäristö- ja sosiaalisten kriisien torjumiseksi. Viimeisimmässä kirjassaan People’s Power (OR Books) hän hahmottelee demokraattista siirtymää, jossa luovutaan fossiilisista polttoaineista ja samalla puretaan kapitalistisia ja valtioon kytkeytyviä ihmisiä ja luontoa riistäviä rakenteita.
Dawsonin alustus ja sitä seuraava keskustelu Zoomin välityksellä klo 16-18. Tilaisuus on englanninkielinen.

Kesto: klo. 16:00-18:00

Zoom-linkki