Siirry sisältöön

Critical Environmental Data: Ääniopastus kaupungin luontoon

11.6 - 30.9 — Kuudessa paikassa ympäri Helsinkiä

Critical Environmental Data on monitieteinen tutkimusryhmä, joka havainnoi estetiikan, digitaalisen kulttuurin ja ympäristötuhon erilaisten muotojen vuorovaikutusta. Ryhmä tekee tutkimusta Aarhusin yliopistossa Tanskassa ja osallistuu kansainvälisiin taiteen ja designin kuratointihankkeisiin keskittyen ympäristödatan arkkitehtuureihin ja infrastruktuureihin. Ryhmä tutkii aistimisen ja estetiikan muotoja sekä datan ja ympäristömuutosten tiloja ja paikkoja. Projektia vetävät Jussi Parikka, May Ee Wong ja Paolo Patelli.

Critical Environmental Data tutkii ympäristön ja datan välistä suhdetta. Jussi Parikan johtama tutkimusryhmä Aarhusin yliopistosta on luonut kuusiosaisen Ääniopastus kaupungin luontoon -ääniteoksen, joka on koettavissa Eteläsatamassa Lyypekinlaiturin läheisyydessä, Vallisaaressa vanhan sääaseman rauniolla, Hietalahdessa, Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa sekä Sörnäisissä Taideyliopiston Kuvataideakatemian läheisyydessä.

Podcastin muodossa toteutetut opastukset on kuunneltavissa Helsinki Biennaalin aikana 11.6.-17.9. joko omalla laitteella kuulokkeiden kanssa kyseisissä kohteissa tai Helsinki Biennaalin nettisivuilla.

Kuuntele suomenkieliset jaksot täällä!

Lue suomenkieliset tekstit täältä!