Siirry sisältöön

Curatorial School of May: Miten kulkea ja mihin katsoa? Tarinoita siitä miten teemme elämän toisillemme

23.8 klo 14:00 — Vallisaari, Luotsipiha

Kuva: Micol Curatolo

Mediaatiotapahtumat ovat kuratoituja yhteisöllisiä kokemuksia, joissa aktivoidaan vuoden 2023 Helsinki Biennaalista poimittuja teemoja taideteosten avulla ja niitä hyödyntäen. Nimensä Biennaalin 2023 edition nimestä New Direction May Emerge (Uusia suuntia voi syntyä) poiminut Curatorial School of “May” (Mahdollisuuksien kuratoriaalinen koulukunta) on valmistellut Helsinki Biennaalin taidemediaatiofoorumiin kolme kokemusta, jotka järjestetään kahdesti. Kesän aikana on kaikkiaan kuusi tapahtumaa. Kukin tapahtuma on ainutlaatuinen ja osallistujat voivat vaikuttaa niihin panoksellaan ja reaktioillaan.

Tapahtumien suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Visual Cultures, Curating and Contemporary Art (ViCCA) -maisteriohjelman opiskelijat, Aalto-yliopistolta. ViCCA on yksi Helsinki Biennaalin 2023 kuraattorikumppaneista.

Miten kulkea ja mihin katsoa? Tarinoita siitä miten teemme elämän toisillemme
Kuratoinut ja toteuttaa Micol Curatolo

Ke 16.8. klo 14:00
Ke 23.8. klo 14:00

Tapaaminen: Tapaaminen Vallisaaressa, Luotsipihalla, Helsinki Biennaalin infon lähellä klo 13:45
Tapahtuman kesto: 1,5 – 2 tuntia
Osallistujamäärä: maksimissaan 15 hlöä
Tapahtuman kieli: englanti
Tiedoksesi: Osallistujia kehotetaan ottamaan mukaan omia eväitä tai naposteltavia kierroksen ajaksi, sillä pysähdymme hetkeksi syömään ulkosalle. Pyydämme ottamaan mukaan myös kuulokkeet ja kynän.

Miten kulkea ja mihin katsoa? Tarinoita siitä miten teemme elämän toisillemme -tapahtumassa kokeilemme yhdessä Vallisaaressa esillä olevien taideteosten ja itse saaren ehdottamia erilaisia tapoja liikkua ja katsoa.
Emme liiku emmekä näe samalla tavalla. Arkisella toiminnallamme luomme kulttuurisia ja poliittisia suhteita, joiden kautta ymmärrämme maailmaa, luovimme siinä ja osallistumme siihen. Tapahtumassa leppoisa tunnelma ja tarinat johdattavat meitä seuraamaan yhdessä eri suuntia ja näkökulmia tavoitteenamme oivaltaa, miten ne muovaavat yhteiselämäämme ja vaikuttavat siihen.

Kierroksella keskustelemme, kävelemme, seisomme, istumme ja mahdollisesti makoilemme maassa. Kannustamme pukeutumaan mukaviin liikkumista tukeviin vaatteisiin ja hyviin kävelykenkiin. Voit myös ottaa mukaan piknik-alustan.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä (ilmoittautumislinkki vain englanniksi)