Siirry sisältöön

Curatorial School of May: Navigointia turbulensseissa – kohti paikan muodostumista

21.6 klo 14:00 — Helsinki Biennaali -paviljonki, Kauppatori
Sea and fog

Kuva: Cyane Findji

Mediaatiotapahtumat ovat kuratoituja yhteisöllisiä kokemuksia, joissa aktivoidaan vuoden 2023 Helsinki Biennaalista poimittuja teemoja taideteosten avulla ja niitä hyödyntäen. Nimensä Biennaalin 2023 edition nimestä New Direction May Emerge (Uusia suuntia voi syntyä) poiminut Curatorial School of “May” (Mahdollisuuksien kuratoriaalinen koulukunta) on valmistellut Helsinki Biennaalin taidemediaatiofoorumiin kolme kokemusta, jotka järjestetään kahdesti. Kesän aikana on kaikkiaan kuusi tapahtumaa. Kukin tapahtuma on ainutlaatuinen ja osallistujat voivat vaikuttaa niihin panoksellaan ja reaktioillaan.

Tapahtumien suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Visual Cultures, Curating and Contemporary Art (ViCCA) -maisteriohjelman opiskelijat, Aalto-yliopistolta. ViCCA on yksi Helsinki Biennaalin 2023 kuraattorikumppaneista.

Navigointia turbulensseissa – kohti paikan muodostumista
Kuratoineet ja toteuttaneet Cyane Findji ja Myriam Gras

20.6. klo 14.00
21.6. klo 14.00

Navigointia turbulensseissa – kohti paikan muodostumista keskittyy siihen, miten tiettyyn paikkaan suunniteltu taideteos vaikuttaa sijoituspaikkaansa ja miten paikka vaikuttaa teokseen. Tavoitteena on pohtia yhdessä paikan muodostumisen prosessia.
Matkalla mantereelta Vallisaareen Helsingin saariston läpi osanottajat tulevat tietoisiksi merestä, sen pinnasta, massasta ja muista vaikuttavista tekijöistä. Veden ja taiteen toisiinsa läikkyvällä reitillä tunnistetaan maamerkkejä, jotka auttavat suunnistamaan ympäristössä. Otetaan meri osaksi ajattelua, jolloin se muovaa uusiksi käsitystämme ja ymmärrystämme paikasta antamalla tilaa liikkeelle, kompleksisuudelle ja rinnakkaiselolle.

Tapahtumaan sisältyy aktiivista kuunteluharjoitusta, näkökulmien esittämistä ja niiden jakamista.

Tapaaminen: Helsinki Biennaali -paviljongilla, Kauppatorilla klo 13.45
Tapahtuman kesto: 1,5 – 2 tuntia
Osallistujamäärä: maksimissaan 15 hlöä
Tapahtuman kieli: englanti
Tarvitset: Ota mukaan puhelin ja siihen liitettävät kuulokkeet

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä (ilmoittautumislinkki vain englanniksi)