Siirry sisältöön

Curatorial School of May: Paikkaan kuulumista kartoittamassa

08.8 klo 14:00 — Vallisaari, Torpedolahti

Mediaatiotapahtumat ovat kuratoituja yhteisöllisiä kokemuksia, joissa aktivoidaan vuoden 2023 Helsinki Biennaalista poimittuja teemoja taideteosten avulla ja niitä hyödyntäen. Nimensä Biennaalin 2023 edition nimestä New Direction May Emerge (Uusia suuntia voi syntyä) poiminut Curatorial School of “May” (Mahdollisuuksien kuratoriaalinen koulukunta) on valmistellut Helsinki Biennaalin taidemediaatiofoorumiin kolme kokemusta, jotka järjestetään kahdesti. Kesän aikana on kaikkiaan kuusi tapahtumaa. Kukin tapahtuma on ainutlaatuinen ja osallistujat voivat vaikuttaa niihin panoksellaan ja reaktioillaan.

Tapahtumien suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Visual Cultures, Curating and Contemporary Art (ViCCA) -maisteriohjelman opiskelijat, Aalto-yliopistolta. ViCCA on yksi Helsinki Biennaalin 2023 kuraattorikumppaneista.

Paikkaan kuulumista kartoittamassa
Kuratoinut ja toteuttanut Clément Beraud

25.7. klo 14.00
8.8. klo 14.00

Paikkaan kuulumista kartoittamassa on psykomaantieteellinen harjoitus, jossa tutkitaan sitä miten paikka, tässä tapauksessa Vallisaari, voi vaikuttaa ihmisen tunteisiin ja käytökseen. Osanottajina saamme lähtökohdaksi vuoden 2023 Helsinki Biennaalin taideteknikoiden laatimia karttoja, joissa teknikot kertovat kokemuksistaan joidenkin biennaalin taideteosten asennusvaiheessa. Voimme laventaa karttaan merkittyjä huomioita mutta myös irrottautua niistä (ottaa vaikutteita ja kuljeskella) ja luoda tapahtuman aikana oman yksilöllisten kokemusten karttamatkamme.

Tapaaminen: Tapaaminen Satamakahvilan ulkopuolella, Torpedolahdella Vallisaaressa klo 13:45
Tapahtuman kesto: 1,5 – 2 tuntia
Osallistujamäärä: maksimissaan 15 hlöä
Tapahtuman kieli: englanti
Tiedoksesi: Saat paperia ja kyniä kierroksen järjestäjältä. Vierailemme eri teoksilla ja kohteissa saaressa. Jos haluat seurata liikkumistasi sovelluksen avulla, ota mukaasi älypuhelin

Osallistujat maksavat lauttamatkansa itse. Kaikissa tapahtumissa liikutaan jalan tai omalla apuvälineellä saaressa.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä (ilmoittautumislinkki vain englanniksi)