Siirry sisältöön

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

11.6 klo 00:00 - 17.9 klo 23:59 — Hanasaarenranta 5

Hanasaaren kulttuurikeskuksen tehtävä on edistää Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyötä yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla. Arkkitehti Veikko Malmion suunnittelema rakennus vihittiin käyttöön 1.6.1975. Taide on kuulunut Hanasaareen aina, ja suuri osa 300 teoksen kokoelmasta hankittiin jo avajaisvuonna. Sittemmin kokoelma on laajentunut ympäröivään luontoon taidepuistoksi, jossa voi ihailla kansainvälisesti tunnettua pohjoismaista nykytaidetta.

Nubben 100 – Robin Lindqvist, Lars-Gunnar Nordström, Jarkko Räsänen 2.6.2023 – 28.1.2024
Lars-Gunnar ”Nubben” Nordströmin (1924-2014) satavuotissyntymäpäivää juhlistetaan jo etuajassa Hanasaaren Ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen ja Pro Artibus -säätiön yhteisnäyttelyllä. Näyttelyn taiteilijoihin kuuluu itseoikeutetusti Nubben, ja esillä on myös teoksia hänen hengenheimolaisiltaan: ruotsalaiselta Robin Lindqvistiltä ja suomalaiselta Jarkko Räsäseltä. Nordströmin konstruktivistinen taide on Pohjoismaissa hyvin tunnettua ja ihailtua jo 1950-luvulta lähtien. Näyttelyyn osallistuvien nykytaiteilijoiden työskentely perustuu abstraktin taiteen perinteeseen ja heitä kiinnostaa myös Nordströmille läheinen musiikki.

Teokset avaavat näkymän siihen, miten laaja abstraktin taiteen alue on ja miten ei-esittävä voi kuvata sekä dynaamista liikettä että keskittynyttä rauhaa, ja kaikkea näiden väliltä.

Yhteystiedot:

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo
www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/

Ohjelmakoordinaattori taide&kulttuuri:
Aino Kostiainen aino.kostiainen@hanaholmen.fi