Siirry sisältöön

Museum of Impossible Forms: Polyphonic Entanglements -diskursiivinen ohjelma

16.6 klo 10:00 - 17.6 klo 19:00 — Kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1

Kuratoinut Giovanna Esposito Yussif, Museum of Impossible Formsin taiteellinen johtaja

Polyphonic Entanglements on keskustelusarja, joka järjestetään 16.–17. kesäkuuta kulttuurikeskus Stoassa ja 1.–2. syyskuuta kulttuurikeskus Caisassa. Näin Helsinki Biennaali ottaa etäisyyttä kaupungin keskustaan ja hakee kosketusta kahteen heterogeeniseen kohtaamispaikkaan – Itäkeskukseen ja Hakaniemeen. Ohjelmassa on luentoja, elokuvaesityksiä, performansseja ja kokoontumisia, joiden muuntuvassa kokonaisuudessa kontekstualisoidaan ja laajennetaan biennaalissa esiteltyä monipuolista ilmaisua ja keskustelua. Ohjelma kutsuu perehtymään saariekologiaan, Itämereen, radioekologiaan, aavikoitumiseen, paranemisprosesseihin ja kollektiiviseen vastarintaan ja ottamaan ne ajattelun välineiksi. Tältä pohjalta voidaan esittää kysymyksiä, joissa ei pohdita niinkään sitä, mitä on tulossa, vaan keskitytään ennemminkin tapoihin oppia ja määritellä uusia sisääntulokulmia monimuuttuvaisiin tiloihin.

Museum of Impossible Forms – MIF on kulttuurikeskus Kontulassa, Itä-Helsingissä – ja kokoontumispaikka kulttuurin ja taiteen tekijöiden yhteisöille, jotka ovat sitoutuneet rakentamaan antikolonialistisia, antipatriarkaalisia ja antifasistisia toimintatapoja ja kulttuureja. Viimeisen kuuden vuoden aikana, MIF:ista on muotoutunut heterogeeninen kokeellisten, marginaalisten ja uusien ilmaisumuotojen alusta – sekä kokemusten, kriittisen ajattelun ja radikaalin mielikuvituksen laboratorio. MIF on yhteisöllinen projekti, joka pyrkii haastamaan toiseuteen liittyviä ennakkoluuloja ja rakenteellista epäsymmetriaa ja työskentelee itseisarvon, moninaisuuden, tasa-arvon, liittolaisuuden ja solidaarisuuden eteen – ja rakentaakseen ja vahvistaakseen taiteen kentällä tiedon ja käytäntöjen moninaisuutta.

Osana yhteistyötään Helsinki Biennaalin toisen edition kanssa, Museum of Impossible Forms on kuratoinut ja tuottaa diskursiivisen Polyphonic Entanglements -ohjelmasisällön lisäksi Agonistic Intelligence/s -kesäkoulun.

Ohjelma

Kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1
pe 16. – 17. kesäkuuta 2023
Klo 10-18

Ohjelma koostuu luennoista ja puheenvuoroista, keskusteluista, näytöksistä ja äänestä. Mukana tapahtumassa Nabil Ahmed (INTERPRT), Danielle Brathwaite-Shirley, Akwugo Emejulu, Helen Kaplinsky, Svitlana Matviyenko, Oleksiy Radinsky (RED FOREST), Emilija Škarnulytė, Wu Tsang ja monia muita.

Stoan ohjelmakokonaisuus julkaistaan tarkan aikataulun kanssa pian. Pysy kuulolla!
Kulttuurikeskus Caisan ohjelma 1.-2.9. julkaistaan myöhemmin.