Siirry sisältöön

Outsider Art Festival

12.6 - 27.8

12.6. OAF Stage Helsinki-päivänä, Espan lava

17.-27.8. OAF festivaali

Näyttelyt: HAM, Pertin valinnan Galleria ja virtuaalinen galleria

Lue lisää kokonaisuudesta täältä.

OAF X HAM Talks: Outsider-taiteen kuratointi ja esittäminen – näkökulmia festivaalilta ja portinvartijoilta

Aika: keskiviikko 23.8. klo 13–15
Paikka: HAM Sali

Katso seminaarin päivitetty ohjelma täältä.

Mitä on inklusiivinen kuratointi ja miten sitä toteutetaan festivaalikontekstissa? Miltä näyttää outsider-taiteen esittämisen tulevaisuus museoissa? Muun muassa näihin kysymyksiin paneudutaan OAF X HAM Talksissa keskiviikkona 23.8. Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan.

OAF X HAM Talks keskittyy outsider-taiteen kuratointiin ja esittämiseen. Seminaarissa OAF:n tiimi esittelee festivaalin inklusiivista kuratointiprosessia. Näkökulmia outsider-taiteen kuratointiin tuovat taiteen kentällä toimivat portinvartijat: Helsingin taidemuseo HAM:in työryhmä sekä Framen ohjelmapäällikkö Jussi Koitela. Avaussanat lausuu Outsider Art Fairin johtaja Sofia Lanusse (USA). Seminaariin on varattu runsaasti aikaa myös yhteiseen keskusteluun – tulethan jakamaan omat ajatuksesi.

Järjestämme seminaarin jälkeen HAM:in aulassa festivaalin visuaalisen ohjelman avajaistapahtuman klo 15–17. Toivotamme kaikki seminaarin osallistujat tervetulleiksi myös tähän tilaisuuteen tapaamaan taiteilijoita sekä nauttimaan kahvitarjoilusta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ilmoittautuminen tilaisuuteen aukeaa 12.6. OAF:n sivuilla.

Tilaisuuden kieli on suomi.

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM Sali sijaitsee Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Esteetön wc on samassa kerroksessa kuin seminaaritila. Tarkemmat esteettömyystiedot löydät HAM:in verkkosivuilta.

Kaikki OAF:n tapahtumat ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans- eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.