Siirry sisältöön

Patsastellaan: Osa 3 – Juhla

04.9 — Muuri-teos, Töölönlahti

Kuva: Maija Toivanen/HAM/Helsinki Biennaali 2021

Patsastellaan on James Prevettin ideoima tapahtumasarja, joka kutsuu taiteilijoita juhlistamaan julkisia veistoksia eri puolilla Helsinkiä. Juhlien tarkoituksena on herättää julkiset veistokset eloon ja lisätä niiden tunnettavuutta. Mitä tarkoittaa julkinen? Kenelle julkinen tila kuuluu? Mikä on muistamisen tai juhlimisen arvoista ja miksi? 

Kesällä 2021 Patsastellaan keskittyy Töölönlahden rannalla sijaitsevan Muuri-teoksen ympärille. James tekee yhteistyötä Maarit Mustosen ja toisen, vielä nimeämättömän taiteilijan kanssa useissa live-tapahtumissa elo- ja syyskuussa 2021.

Esitysaika: klo. 15:00

Lisätietoa:

https://www.zodiak.fi/fi/joni-karkkainen-jukka-tarvainen-muuri
https://partiesforpublicsculpture.org/


Kuvataiteilija Joni Kärkkäisen ja koreografi Jukka Tarvaisen Töölönlahdelle sijoittuva teos Muuri kannustaa kaupunkilaisia lähestymään taidetta oman tulkinnan, olemisen, keksimisen, tutkimisen ja liikkeen kautta. Koreografi Tarvainen myös ohjaa Muurin yhteyteen esityksen Alas sieltä – ja muita huomautuksia, jossa esiintyy ammattitanssijoiden ja ammattiparkouraajien lisäksi tanssin harrastajia. Biennaalikesän aikana teoksen yhteydessä järjestetään kaikille avoimia työpajoja sekä kuvataiteilija James Prevettin organisoima Patsastellaan – Parties for Public Sculpture -tapahtuma. Teos toimii myös Flow Finland -parkourkiertueen tapahtumapaikkana.