Siirry sisältöön

Helsinkiläisten koulujen vesibussiliikenne Vallisaareen Helsinki Biennaalin ajan

Helsinkiläisten koulujen varausohjeet 

Helsinkiläiset koulut voivat varata paikan vesibussiin 15.5.2023 alkaen. Paikkoja lähdöille on myynnissä rajoitettu määrä. Paikat myydään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lähtöjä on varattavissa niin kauan kun tilaa on. Voit kysyä paikkoja vielä elokuussa incoming@frs-finland.fi. 

Aikataulut

Varaukset reittiliikenteeseen
Varaathan ryhmällesi liput vesibussiin etukäteen Vallisaaren päälinjan reittiliikenteeseen. Varaukset tehdään sähköpostitse incoming@frs-finland.fi. Mainitse varauksen yhteydessä, että ryhmä on menossa Vallisaareen. Vastausviestinä jokainen koulu saa omat henkilökohtaiset tunnukset ja linkin varausjärjestelmään. Lippuvaraus ja laskutustietojen toimittaminen tapahtuu varausjärjestelmässä.

HUOM! Valitse lipputyypiksi koululaislippu. Muutoksia varaukseen voi tehdä itse viimeistään viikkoa ennen matkaa. Lippu tulee sähköpostiin, josta sen voi tulostaa tai vaihtoehtoisesti näyttää sen puhelimen näytöltä vesibussiin saapuessa.

Lähtölaituri:
Vesibussien lähtöpaikka on Lyypekinlaituri. Vesibussi saapuu Vallisaaressa Luotsipihan laituriin. Kyseessä on suora reitti ilman välipysähdyksiä.

Paluulaituri:
Vesibussit palaavat Lyypekinlaiturille. Vesibussit lähtevät paluumatkalle Vallisaaressa Torpedolahden laiturista.

HUOM! Ryhmät voivat tiedustella paikkoja myös Kalasatamasta lähtevän Rengaslinjan reitille. Huomioithan, että vesibussin paikkamäärä on pienempi kuin Lyypekinlaiturilta lähtevän aluksen.

Vesibussien aikataulu/lähtöajat:
Katso aikataulut https://www.frs-finland.fi/vallisaari/

Matkan kesto:
Noin 25 minuuttia/suunta. Ryhmien tulee olla lähtölaiturissa 15 minuuttia ennen lähtöaikaa.

Hinnat:
Edestakainen matka Kauppatori-Vallisaari-Kauppatori varhaiskasvatuksen ryhmille sekä oppilaitoksille hintaan 6,5 €/lapsi/nuori ja 0 €/ryhmän mukana kulkeva aikuinen. Alennushinta koskee alle 18-vuotiaita oppilaita ja 18-vuotiaita tai sitä vanhempia opiskelijoita, joilla on opiskelijakortti tai oppilaitoksen todistus opiskelija-alennuksesta. Alle 7-vuotiaille lauttamatka on ilmainen. Lisäksi veloitetaan 11 € laskutuslisä ja 11 € ryhmävarausmaksu.

Varausaika:
Koulut varaavat kuljetuksen normaalin vuoroliikenteen vesibusseille. Varaathan ryhmällesi liput vesibussiin etukäteen. Lähdöt ovat varattavissa 15.5.–11.6.2023 välisenä aikana, ja niin kauan kun tilaa on. Varaa vesibussipaikka ryhmällesi aina ennakkoon. Varaustilanteessa varaatte paikan sekä meno- että paluuvesibussiin.

Laskutus:
Varaukset tehdään sähköpostitse incoming@frs-finland.fi. Vastausviestinä koulu saa omat henkilökohtaiset tunnukset ja linkin varausjärjestelmään. Liput varataan varausjärjestelmän kautta, samassa yhteydessä toimitetaan laskutustiedot. Varausvahvistuksen saatuanne toimittakaa lauttaoperaattorille Bosti varauksen kokonaissummalle.

Peruutukset:
Esteen sattuessa perukaa varauksenne sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen matkaa.

Tietoa liikennöivistä vesibusseista:
Vesibussiin pääsee ramppia pitkin (esim. pyörätuolit ja lastenvaunut), mutta vesibussit eivät ole esteettömiä. Vesibusseista löytyy wc, joka ei ole esteetön. Vesibussien paikkamäärä on 100-150.

Yhteystiedot:
incoming@frs-finland.fi
0102023780 arkisin klo 9-15
https://www.frs-finland.fi/vallisaari/