Siirry sisältöön

Helsinkiläisten koulujen vesibussivaraukset Vallisaareen Helsinki Biennaalin ajan

Helsinkiläisille kouluille on tarjolla Hakaniemestä lähteviin vesibusseihin omat koululaisvuorot 16.8.–24.9.2021 väliselle ajalle. Helsinkiläiset oppilaitokset ja päiväkodit voivat varata paikat koululaisvuoroille Hakaniemi-Vallisaari-Hakaniemi-väliselle reitille. Varauksia voi tehdä 17.5. alkaen. Alla olevat ohjeet varauksen tekemiseen on lähetetty suoraan kouluille toukokuussa 2021.

Lähtölaituri: Koulujen vesibussien lähtöpaikka on Hakaniemen laituri. Vesibussi saapuu Vallisaaressa Luotsipihan laituriin. Kyseessä on suora kuljetus ilman välipysähdyksiä.

Paluulaituri: Koulujen vesibussit palaavat Hakaniemen laituriin. Vesibussit lähtevät paluumatkalle Vallisaaressa Torpedolahden laiturista.

Vesibussien lähtöajat koululaisryhmille:
16.8.–31.8.2021 (ma–pe) koululaislähdöt Hakaniemestä klo 9:30 / 10:00 / 10:30.
1.9.–24.9.2021 (ke–pe) koululaislähdöt Hakaniemestä klo 9:30 / 10:00 / 10:30

Vesibussien paluuajat koululaisryhmille:
16.8.–31.8.2021 (ma–pe) koululaispaluut Vallisaaresta lähtevät klo 12:45 / 13:15 / 13:45
1.9.–24.9.2021 (ke–pe) koululaispaluut Vallisaaresta lähtevät klo 12:45 / 13:15 / 13:45

Huom! Koululaisvuorot liikennöidään vain jos niille on tehty etukäteen varauksia.

Matkan kesto: Noin 25 minuuttia/suunta. Ryhmien tulee olla lähtölaiturissa 15 minuuttia ennen lähtöaikaa.

Hinnat: Hakaniemi-Vallisaari-Hakaniemi 4,25 €/oppilas, opettaja tai koululaisryhmän mukana kulkeva muu oppilaitoksen henkilökuntaan kuuluva aikuinen. Alennushinta koskee alle 18-vuotiaita oppilaita ja 18-vuotiaita tai sitä vanhempia opiskelijoita, joilla on opiskelijakortti tai oppilaitoksen todistus opiskelija-alennuksesta. Edellä mainitut hinnat ovat voimassa myös päiväkotiryhmille.

Varausaika: Koululaislähdöt ovat varattavissa 17.5.–11.6.2021 välisenä aikana. Varsinaisen varausajan jälkeen koululaislähdöille voi tiedustella vapaita paikkoja. Koulut voivat varata kuljetuksen myös normaalin vuoroliikenteen vesibusseille.

Vesibussivaraukset: Varaa vesibussipaikka ryhmällesi ennakkoon. Varaustilanteessa varaatte paikan sekä meno- että paluuvesibussiin. Suosittelemme kouluja tekemään varaustiedustelun kaikille oman koulun ryhmille keskitetysti, vaikka ryhmät vierailisivat Vallisaaressa eri päivinä. Näin säästätte laskutuskuluissa, kun kaikki koulun varaukset saadaan niputettua yhdelle laskulle.

Varaustiedustelut sähköpostitse info@jt-line.fi. Varauksenne on voimassa sen jälkeen, kun JT-Line vahvistaa varauksen.

Laskutus: Kun olette vastaanottaneet vahvistuksen varauksestanne, toimittakaa JT-Linelle Bosti varauksen kokonaissummalle. JT-Line laskuttaa koulua vierailun jälkeen toteutuneen matkustajamäärän mukaisesti. Laskuun lisätään 10 euron laskutuslisä/varaus. Laskussa voi olla samasta koulusta useita eri ryhmiä ja eri päivinä toteutuneita matkoja.

Peruutukset: Esteen sattuessa perukaa varauksenne sähköpostitse 3 vuorokautta ennen matkustusaikaa (info@jt-line.fi).

Tietoa liikennöivistä vesibusseista: Vesibussiin pääsee ramppia pitkin (esim. pyörätuolit ja lastenvaunut), mutta vesibussit eivät ole esteettömiä. Vesibusseista löytyy wc, joka ei ole esteetön. Koululaislähdöt liikennöidään 100–150 matkustajaa vetävillä vesibusseilla. Jos suunnittelette retkeä Vallisaareen koko koulun voimin ja matkustajamäärä on suuri, JT-Line voi selvittää mahdollisuutta vaihtaa vuorolla liikennöivä vesibussi kapasiteetiltaan suurempaan.

Koronaturvallisuus vesibusseissa:
Noudatamme liikennöinnissä voimassa olevia viranomaismääräyksiä. Vesibussissa matkustavien henkilöiden enimmäismäärä määritellään voimassa olevien rajoitusten mukaisesti. Tämän hetken viranomaismääräysten mukaisesti suosittelemme kaikkia yli 12-vuotiaita käyttämään vesibusseissamme maskia. Elo-syyskuun 2021 liikennöinti toteutetaan tuolloin voimassa olevien viranomaismääräysten vaatimalla tavalla.

JT-Linen varauspalvelu auttaa kaikissa kysymyksissä mielellään!
Yhteystiedot: info@jt-line.fi, p. 010 205 1880