Siirry sisältöön

Sonya Lindfors

CM/FI

Sonya Lindfors (s. 1985) on Helsingissä asuva kamerunilais-suomalainen koreografi ja taiteellinen johtaja. Hän työskentelee myös fasilitoinnin, yhteisöllisen aktivismin ja opetuksen parissa. Lindfors luo yksin ja yhteistyössä muiden kanssa erilaisia teoksia, kuten performansseja, kuratoituja ohjelmia ja performatiivisia tapahtumia.

Työssään Lindfors pyrkii ravistelemaan ja haastamaan vallitsevia valtarakenteita, yhteiskuntaa lävistäen ja yhteisöjä voimaannuttaen.

Helsinki Biennaaliin 2023 Lindfors luo uuden yhteistyöhön perustuvan teoksen, joka sijoittuu julkiseen tilaan.

Sonya Lindfors photographed by Tuukka Ervasti.

Lindfors on  UrbanApa-yhteisön perustajajäsen ja taiteellinen johtaja. UrbanApa on monitaiteellinen ja valtarakenteita kyseenalaistava taideyhteisö, joka tarjoaa kasvualustoja uusille diskursseille ja feministisille taiteen käytänteille. Hänen performanssiteoksiaan ovat esittäneet ja tukeneet muun muassa Beursschouwburg, Kampnagel, Spring Utrecht, CODA-festivaali, Black Box Theater Oslo ja Zodiak – Uuden tanssin keskus.

Lindfors kuuluu Miracle Workers -kollektiiviin, joka edusti Suomea Venetsian 58. biennaalissa. Hänelle on myönnetty useita palkintoja, joista viimeisimpiä ovat valtion tiedonjulkistamispalkinto vuonna 2022 ja ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinto vuonna 2018. Lindfors oli helsinkiläisen Zodiak – Uuden tanssin keskuksen housekoreografi kaudella 2017–2018.