Siirry sisältöön

Alas sieltä – ja muita huomautuksia

28.8 — Muuri-teos, Töölönlahti

Kuva: Uupi Tirronen

Jukka Tarvaisen ohjaama Alas sieltä – ja muita huomautuksia on tanssia ja parkouria yhdistävä esitys ja ihmistoiminnan ilmentymä. Sen innoituksena toimivat työryhmän havainnot ja omakohtaiset kokemukset ihmisen käyttäytymisestä, liikkumisesta ja olemisesta julkisilla paikoilla; kanssakulkijoiden suhtautumisesta katukuvasta poikkeaviin ilmiöihin, sekä julkiseen tilaan liittyvästä sosiaalisesta paineesta.

Esiintyvänä ryhmänä toimii kaksi nykytanssin ja kaksi parkourin ammattilaista, sekä joukko harrastajia. Teoksen äänisuunnittelusta vastaa Jouni Tauriainen ja valosuunnittelusta Lauri Sirén, yhteistyössä pimenevien elokuun iltojen kanssa.

Joni Kärkkäisen suunnittelema ja toteuttama Muuri-teos on pystyssä Helsinki Biennaalin ajan 12.6.–26.9.2021 Töölönlahden puistossa. Muuri sijaitsee Finlandia talon edustalla Töölönlahden puistossa, leikkipaikan viereisellä nurmikentällä. Esitys tapahtuu Muurin yhteydessä.

Esitykseen on vapaa pääsy, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Paikan päällä saatetaan joutua rajoittamaan yleisömäärää vallitsevien koronarajoitusten mukaisesti. Esitys tapahtuu ulkona ja sitä seurataan nurmikolla istuen, joten varauduthan halutessasi istuinalustalla. Mikäli esitys joudutaan perumaan säästä johtuen, siitä ilmoitetaan Zodiakin eri viestintäkanavissa.

Esitysaika klo. 21

Koreografia ja ohjaus: Jukka Tarvainen
Esiintyjät: Kauri Sorvari, Niklas Eränpalo, Sanni Vesterinen, Jussi Suomalainen ja joukko vapaaehtoisia esiintyjiä.
Valosuunnittelija: Lauri Sirén
Äänisuunnittelija: Jouni Tauriainen

Lisätietoa: https://www.zodiak.fi/fi/muuri/ohjelmisto