Siirry sisältöön

Flow Finland parkour-kiertue

22.8 — Muuri-teos, Töölönlahti

Kuva: Uupi Tirronen

Flow Finland on Suomen Parkour Yhdistyksen perinteinen, vuonna 2005 alkunsa saanut, valtakunnanlaajuinen parkour-kiertue. Kiertueen jokaisessa kohdekaupungissa järjestetään kaikille avoimet, ilmaiset parkour-jamit. Helsingin etapin päivämäärä on 22.8.2021 ja se järjestetään osana Zodiakin Muuri-ohjelmistoa.

Ennen jameja on aloittelijoille suunnattu työpaja! Työpaja alkaa klo. 11 Muurilla Töölönlahden puistossa, jonka jälkeen jamit jatkuvat samassa paikassa. Jamiseurue siirtyy ajallaan seuraavalle valitsemalleen parkour-spotille.

SPY toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan tapahtumaan! Jos tulet ensi kertaa mukaan, saat työpajan jälkeen kokeneemmilta harrastajilta opastusta lajiin päivän muillakin spoteilla. Tapahtumat ovat ilmaisia ja avoimia kaikille kiinnostuneille katsomatta taitotason, ikään tai sukupuoleen.

https://www.parkour.fi/flow-finlandin-kaupungit-ja-paivamaarat-on-julkaistu/


Kuvataiteilija Joni Kärkkäisen ja koreografi Jukka Tarvaisen Töölönlahdelle sijoittuva teos Muuri kannustaa kaupunkilaisia lähestymään taidetta oman tulkinnan, olemisen, keksimisen, tutkimisen ja liikkeen kautta. Koreografi Tarvainen myös ohjaa Muurin yhteyteen esityksen Alas sieltä – ja muita huomautuksia, jossa esiintyy ammattitanssijoiden ja ammattiparkouraajien lisäksi tanssin harrastajia. Biennaalikesän aikana teoksen yhteydessä järjestetään kaikille avoimia työpajoja sekä kuvataiteilija James Prevettin organisoima Patsastellaan – Parties for Public Sculpture -tapahtuma. Teos toimii myös Flow Finland -parkourkiertueen tapahtumapaikkana.