Siirry sisältöön

Golden Snail Opera -esitys

09.8 klo 13:00 — Helsingin keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4

Golden Snail Opera (2016) on antropologien Yen-Ling Tsain ja Anna Lowenhaupt Tsingin, elokuvantekijä Isabelle Carbonellin ja maanviljelijä ja kääntäjä Joelle Chevrierierin kokeellista luonnonhistoriaa käsittelevä monilajinen esitys.

Pomacea canaliculata -lajin omenaetanoita (engl. golden treasure snail) alettiin vuonna 1979 tuoda Argentiinasta Taiwaniin, jossa oli tarkoitus aloittaa etanoiden kasvatus ruoaksi. Nykyään etanat ovat riisinviljelijän vihollinen numero yksi. Niitä on perinteisesti hävitetty myrkyttämällä, mutta nyt Yilanin piirikunnan uusi viljelijäsukupolvi poimii etanoita käsin ja sopeuttaa niitä riisipellon ekologiaan.

Golden Snail Opera ottaa vaikutteita yilanilaisesta oopperasta mutta yhdistää siihen etanoiden, veden, lintujen ja muiden olentojen ääniä. Videon rinnalla kulkeva käsikirjoitus yhdistää haastattelumateriaaleja, osallistujien havaintoja ja kuvitteellisia elementtejä. Videon äänet eivät niinkään säestä käsikirjoitusta vaan käyvät dialogia sen kanssa. Liikkuvan kuvan ja tekstin välityksellä riisipellon asujaimisto esittelee yhteiseloaan. Lue lisää teoksen synnystä ja tarinasta täällä. 

Vuoden 2023 Helsinki Biennaalissa Golden Snail Operan videon ja ääneen luetun käsikirjoituksen yhdistelmä esitetään live-esiintyjien kanssa kesä- ja elokuussa keskustakirjasto Oodissa.

Tapahtumatiedot

Helsinki Biennaalin edition esiintyjät:
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Esitystaide- ja teoria (LAPS) -kurssin opiskelijat: Stefanía Ólafsdóttir, Ladapha ‘Tangmo’ Sophonkunkit ja Tina Jeranko.

Ohjauksessa avustaminen Helsinki Biennaalin editiota varten: Tuuli-Mariia Nilsson, Lehtori, Näyttelijäntaiteen koulutusohjelma, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Tapahtumapaikka:
Keskuskirjasto Oodi, Maijansali
Töölönlahdenkatu 4
Oodi ja Maijansali ovat esteettömiä.
Lue lisää Oodin esteettömyydestä täältä.

Esitysajat:
Ma 12.6. klo 13:00
Ma 12.6. klo 18:00
Ke 9.8. klo 13:00
Ke 9.8. klo 18:00
To 10.8. klo 13:00
To 10.8. klo 18:00

Sisäänpääsy on maksuton. Varaa paikkasi täältä.

Esityksen kesto: n. 1 tunti.
Esityksen kieli: Englanti. Suomen- ja englanninkieliset käsikirjoitukset ovat luettavissa tällä sivustolla esityskauden ajan.

Omenakotilo-oopperan käsikirjoitus suomeksi
Lataa suomenkielinen käsikirjoitus tästä: Omenakotilo-oopperan käsikirjoitus suomeksi