Siirry sisältöön

Ilma Lindgrenin muistojuhla

02.9 klo 13:00 — Hakaniementori ja kulttuurikeskus Caisa (Kaikukatu 4 B)

Kuvan banneri: Maedhbh McMahon

Tervetuloa juhlistamaan ja muistamaan Ilma Lindgreniä, joka pitkällisellä oikeusjutulla takasi kaikille oikeuden liikkua ja kerätä metsässä (jokaisenoikeudet, 1914-1920). Kaikki alkoi saaresta poimitulla ämpärillisellä puolukkaa. Tapahtuma on osa Lotta Petronellan Helsinki Biennaali -teosta Materia Medica of Islands, joka on toteutettu yhteistyössä villiyrttikokki Sami Tallbergin ja säveltäjä Lau Naun kanssa. Tapahtuman on kuratoinut Giovanna Esposito Yussif.

Ohjelma

13:00 | Kokoonnumme Hakaniemen torille, lähelle vanhaa kauppahallia. Tapahtuma alkaa Cécil Orblinin ja Gerard Mannix Flynnin esittävillä puheenvuoroilla.

13:15 | Ilma Lindgreniä juhlistava paraati lähtee Hakaniemen torilta kohti Caisaa.

Paraati on pukeutunut puolukan eri sävyihin ja se koostuu vapaaehtoisista, jotka ovat ilmoittautuneet osaksi kuoroa.

Lähdemme Hakaniementorilta Miina Sillanpäänkatua ja menemme tien yli Näkinkujalle, josta käännymme vasemmalle. Menemme Näkinpolkua pitkin Helmiäispolulle, ylitämme Haapaniemenkadun ja siirrymme Väinö Tannerin kentän pienelle polulle. Sieltä siirrymme Kaikukadun ylitse Caisan pihalle, jossa jatkamme juhlaa.

13:30 | Juhla Ilma Lindgrenille Caisassa ja Sami Tallbergin vispattu puolukkainen juhla-annos

14:00-16:00 | DJ Miia Laine

Tervetuloa seuraamaan tapahtumaa!

//

Tapahtuma on osa kaksipäiväistä Polyphonic Entanglements –tapahtumaa, joka järjestetään 16.–17. kesäkuuta kulttuurikeskus Stoassa ja 1.–2. syyskuuta kulttuurikeskus Caisassa. Ohjelma kutsuu perehtymään saariekologiaan, Itämereen, radioekologiaan, aavikoitumiseen, paranemisprosesseihin ja kollektiiviseen vastarintaan ja ottamaan ne ajattelun välineiksi. Tältä pohjalta voidaan esittää kysymyksiä, joissa ei pohdita niinkään sitä, mitä on tulossa, vaan keskitytään ennemminkin tapoihin oppia ja määritellä uusia sisääntulokulmia monimuuttuvaisiin tiloihin.

Polyphonic Entaglementsin toinen osa järjestetään kulttuurikeskus Caisassa 1.-2. syyskuuta. Kaksipäiväinen ohjelma koostuu luennoista, keskusteluista, paraatista, esityksistä, työpajoista ja muistojuhlasta Ilma Lindgrenille, naiselle, joka toi jokaisenoikeudet Suomeen. Sisällön on kuratoinut Giovanna Esposito Yussif, Museum of Impossible Formsin taiteellinen johtaja.

Lue lisää!