Siirry sisältöön
  • Ajankohtaista
23.04.2021

Helsinki Biennaali -podcast pohtii nykytaidetapahtuman merkitystä

Ensimmäinen Helsinki Biennaali järjestetään tänä kesänä. Uudessa podcast-sarjassa pohditaan nykytaidetapahtuman merkitystä: miten se rakentaa kaikille viihtyisämpää Helsinkiä? Miksi tapahtuman ytimessä on vastuullisuus ja millaisen viestin se lähettää kansainväliselle taidekentälle? Miten biennaalin 40 taiteilijaa on valittu ja millaisia elämyksiä on luvassa?

13-osaisen podcast-sarjan kolme ensimmäistä jaksoa ovat kuunneltavissa Spotifyssa sekä Applen ja Googlen podcast-palveluiden kautta. Sarjan on toimittanut Jonna Tapanainen, joka toimittaa myös Naisasiatoimisto Kaartamo & Tapanainen -radio-ohjelmaa sekä Sivumennen-kirjapodcastia. Tapanainen on myös tuottaja ja audiosisältöihin keskittyneen F-tuotanto Oy:n perustaja.

Jakso 1: . “Nykytaidetapahtuma luo viihtyisämpää Helsinkiä”

Helsinki Biennaali on kaupungin eri toimialojen sekä taide- ja kulttuurikentän yhteinen, iso ponnistus. Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Mari Männistö kertoo, miten nykytaidetapahtumalla vahvistetaan Helsingin mainetta kulttuurikaupunkina. Entä miten varmistetaan, että tapahtumasta tulee kaikkia mukaan kutsuva, yhteinen ja yhdistävä kokemus? Merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula kertoo myös, miksi nykytaidetapahtuma on avainroolissa Helsingin merellisen viihtyvyyden rakentamisessa.

Jakso litteroituna täällä.

 

Jakso 2: “Helsinki Biennaali herättelee toimimaan vastuullisemmin”

Helsinki Biennaali on suunniteltu vastuulliseksi, ympäristökysymykset huomioivaksi tapahtumaksi. HAMin ja Helsinki Biennaalin johtaja Maija Tanninen-Mattila kertoo, miksi taide on keskeisessä roolissa herättämään toimintaan ilmastokriisiin aikakaudella. Entä millaisen viestin Helsinki Biennaali lähettää tällä maailman muille taideinstituutioille? Ympäristökoordinaattori Kiira Kivisaari avaa, miten tapahtumassa on huomioitu ympäristökysymykset ja miten se näyttäytyy tapahtuman kävijöille.

Jakso litteroituna täällä.

 

Jakso 3: “Jokainen taiteilija hurmaantui Vallisaaresta eri tavoin”

Helsinki Biennaalin 40 taiteilijaa ja taiteilijaryhmää tekevät Vallisaareen teoksia, jotka asettuvat vuoropuheluun sekä saaren kanssa. Pääkuraattorit Pirkko Siitari ja Taru Tappola kertovat, millaisia teemoja ensimmäisen biennaalin taideteokset käsittelevät. Miten tapahtumapaikka vaikuttaa siihen, miten taide voi yllättää? Mitä nykytaidetapahtuma merkitsee suomalaisille taiteilijoille?

Jakso litteroituna täällä.