Skip to content

Guidningar och konstworkshoppar

Bokningen av guidade visningar för grupper på Helsingforsbiennalen på Skanslandet är öppen! Med en guidad visning får du mer ut av Helsingforsbiennalen och konstverken! Guiderna är proffs inom konstområdet och kan svara på frågor och ge tips om upplevelserna på ön.

Guidade visningar för grupper

Vill du boka en gruppvisning på Skanslandet för en unik upplevelse av samtida internationell konst i havsnära miljö? Boka en guidad visning på Helsingforsbiennalen för din grupp! Språk: finska, svenska eller engelska. Gruppstorlek max 25 personer/guide. Observera at bokningen av guide sker på ett bokningsformulär. Länkar till bokningsformulären hittar du under Boka.

 

Helsingforsbiennalen

Ta del av de intressantaste berättelserna om konstverken på Helsingforsbiennalen och lär dig mer om konstnärerna bakom verken.  På rundturen får du också uppleva Skanslandets underbara havslandskap och mångsidiga natur. Med guiden går vi längs den 3 km långa naturstigen, Alexandersrundan, och stannar till för att titta på konstverken längs vägen. Fokus ligger på utomhuskonstverken.

Rundturen börjar vid ankomsthamnen framför Lotshuset på Skanslandet och slutar vid Alexandersbatteriet.

Längd 1,5 timme.
Sträckan ca 3 km
Pris 360 € / grupp
Max 25 deltagare i gruppen.

Boka här

Ett axplock ur Helsingforsbiennalen

På den guidade turen får du höra de mest intressanta historierna om konstverken placerade längs en naturstig på Skanslandet. Ett axplock ur biennalen passar för grupper som vill fokusera på några av konstverken och gå en lite kortare runda på ön. På rundturen går vi en sträcka på cirka 1,5 km och bekantar oss med verken som i regel är belägna utomhus.

Rundturen börjar vid ankomsthamnen framför Lotshuset på Skanslandet och slutar i närheten av avgångshamnen i Torpedviken.

Längd 45 min.
Sträckan ca 1,5 km.
Pris 300 € / grupp
Max 25 deltagare i gruppen.

Boka här

Allmänna guidningar på Skanslandet

Allmänna guidningar på Helsingforsbiennalen hålls kl. 12 på lördagar 1.7.–26.8. 2023. Vi går längs den 3 km långa naturstigen, Alexandersrundan, och stannar till för att titta på konstverken längs vägen.

Rundturen börjar vid ankomsthamnen på Skanslandet, vid Informationscontainern framför Lotshuset. Turen slutar vid Alexandersbatteriet. Observera att terrängen är backig och svårframkomlig på sina ställen.

Plats bokas och betalas i förskott i webbutiken. Om det finns platser kvar, biljetterna säljas på plats samma dag.

Längd 1,5 timme.
Sträckan ca 3 km
Max 25 deltagare i gruppen.
Pris: 20 € / person
Gratis 0 €**

** Barn under 7 år, ledare och ledsagare för rehabiliteringsklienter och funktionshindrade som deltar i guidningen, kulturkompisar

På finska lördagar 1.7. -26.8. la kl. 12

Almänna guidningar (på finska)

På svenska lördagar 29.7. kl. 15 och 19.8. kl. 15

Almänna guidningar (på svenska)

På engelska lördagar 22.7. kl. 15, 12.8. kl. 15, 26.8. kl. 15.

Almänna guidningar (på engelska)

Upplev Helsingforsbiennalen på HAM

Helsingforsbiennalen 2023 äger rum Skanslandet, på offentliga platser i stan samt på HAM Helsingfors konstmuseum. Utställningen Helsingforsbiennalen visas på HAM:s övre våning till 22.10.2023. Till den kan guidade visningar och verkstäder bokas.

Guidade visningar av Helsingforsbiennalen på HAM Helsingfors konstmuseum

Med en guidad visning av Helsingforsbiennalen på HAM får du uppleva de konstverk som visas på HAM och höra mer om konstnärerna och tematiken som hänger samman med havet.

Visningen äger rum på HAM Helsingfors konstmuseum, Södra järnvägsgatan 8.

Längd 45 min.
Pris ti-lö 120 €, sö 240 €
Max 25 deltagare i gruppen.

Boka här

Mikroskopiska vyer med växtbaserade målarfärger

På konstverkstaden utforskar vi mikroskopiska vyer och målar dem med akvarellpennor och växtbaserade målarfärger tillverkade. 

Passar för alla, även specialgrupper. Besök på utställningen ingår.   

Pris 340 € 
Verkstadens längd 1,5 h
Max 24 deltagare i gruppen.

Boka här

Strandfynd med solteknik

På konstverkstaden gör vi tygmönster med en teknik där vi använder oss av solens ljus och värme för att skapa mönster på tyget. För att skapa mönstren använder vi olika strandfynd. Under en del av konstverkstaden arbetar vi under taket vid ingången till HAM, om det regnar arbetar vi inomhus hela tiden.

Passar för vuxengrupper. Besök på utställningen ingår.

Pris 340 €
Verkstadens längd 1,5 h
Max 24 deltagare i gruppen.

Boka här

Kontaktuppgifter

Vi ser helst att bokningar görs via bokningsformuläret. I nödfall kan du kontakta oss via e-post hamvaraukset@hamhelsinki.fi eller på telefon (09) 310 87003.