Siirry sisältöön

Opastukset ja taidepajat

Opastukset ja työpajat tulossa myyntiin pian!

Opastukset

Opastuksella saat enemmän irti Helsinki Biennaalin teoksista ja pääset keskustelemaan taiteesta. Oppaina toimii taiteen alan ammattilaisia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja neuvovat eteenpäin saaren kokemuksiin. 

Yleisöopastukset

Yleisöopastuksia Helsinki Biennaaliin järjestetään lauantaisin 2.7.–27.8. 2023 välisenä aikana. Paikka kierrokselle varataan ja maksetaan etukäteen verkkokaupassa. HUOM! Yleisöopastukset varatavissa verkkosivuilla huhtikuun lopusta alkaen!

Suomeksi lauantaisin 2.7.–27.8. 2023 klo 12.
Ruotsiksi lauantaisin 29.7. klo 15 ja la 19.8. klo 15.
Englanniksi lauantaisin 22.7. klo 15, la 12.8. klo 15, la 26.8. klo 15.

Kesto 1,5 tuntia.
Ryhmäkoko max 25 hlö.
Hinta: 20 € / hlö
Alennusryhmät 17 € *
Ilmainen 0 €**

* Alennusryhmät: Lapsi 7–17 v., opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet.
** Alle 7-vuotiaat, opastukselle osallistuvien kuntoutujien ja vammaisten saattajat ja ohjaajat, kulttuurikaverit

 

Ryhmäopastukset

HUOM! Opastukset tulevat varattavaksi huhtikuussa 2023!

Haluatko varata ryhmällesi ainutlaatuisen elämyksen merellisessä Vallisaaressa kansainvälisen nykytaiteen äärellä? Varaa ryhmällesi opastus Helsinki Biennaaliin! Opastuskielenä on suomi, ruotsi tai englanti. Ryhmäkoko enintään 25 henkilöä/opas. Huomioithan, että opastus varataan varauslomakkeella.

Opasvarausten yhteystiedot

hamvaraukset@hamhelsinki.fi, (09) 310 87003.

Yleisöopastukset

Kierroksella kuljetaan n. 3 kilometrin mittainen Aleksanterin kierros ja pysähdytään katsomaan taideteoksia matkan varrella. Kierros alkaa Vallisaaren tulosatamasta, Luotsitalon edessä sijaitsevan Infokontin luota. Kierros päättyy Aleksanterin patterille. Huomioithan, että maasto on mäkinen ja paikoin vaikeakulkuinen.

Kesto 1,5 tuntia
Hinta: 20 € / hlö
Ryhmäkoko max 25 hlö
Paikka kierrokselle varataan ja maksetaan etukäteen verkkokaupassa. Myynti aikaa keväällä 2023!

Helsinki Biennaali

Kuule mielenkiintoisimmat tarinat Helsinki Biennaalin taideteoksista ja opi lisää taiteilijoista teosten takana. Kierroksella koet myös Vallisaaren upeat merimaisemat ja monipuolisen luonnon. Opastuksella kävellään 3 kilometrin mittainen Aleksanterin kierros ja pysähdytään katsomaan taideteoksia matkan varrella. Kierros keskittyy ulkotilassa sijaitseviin teoksiin.

Kierros alkaa tulosatamasta, Luotsitalon edestä Vallisaaressa ja päättyy Aleksanterin patterille.

Kesto 1,5 tuntia
Hinta 360 € / ryhmä
Ryhmäkoko max 25 hlö

Poimintoja biennaalista

Opastuksella kuulet kiinnostavimmat tarinat Vallisaaren kylänraitin ympäristössä sijaitsevien taideteosten takana. Poimintoja Biennaalista -opastus sopii ryhmille, jotka haluavat keskittyä muutamaan teokseen ja kulkea lyhyemmän reitin saarella. Kierroksella kävellään noin 1,5 kilometrin mittainen matka ja tutustutaan pääsääntöisesti ulkotilassa oleviin teoksiin.

Kierros alkaa tulosatamasta, Luotsitalon edestä Vallisaaressa ja päättyy lähelle Torpedonlahden lähtösatamaa.

Kesto 45 minuuttia.
Hinta 300 € / ryhmä
Ryhmäkoko max 25 hlö

Koe Helsinki Biennaali HAMissa

Vuonna 2023 Helsinki Biennaali sijoittuu Vallisaaren lisäksi julkiseen tilaan kaupungissa ja HAM Helsingin taidemuseoon. HAMin yläkerrassa on esillä 22.10.2023 saakka Helsinki Biennaali -näyttely, johon voi varata ryhmälle opastuksen tai taidepajan.  

 

HAM Helsingin taidemuseo Helsinki Biennaali –opastus

HUOM! Opastukset tuleva myyntiin keväällä 2023!

Helsinki Biennaali -opastuksella koet HAMissa esillä olevat taideteokset ja kuulet lisää taiteilijoista ja teosten mereen kytkeytyvistä teemoista. Kierros järjestetään HAM Helsingin taidemuseossa, Eteläinen Rautatiekatu 8.

Kesto 45 minuuttia. Hinta ti–la 120 €, su 240 €
Ryhmäkoko max 25 hlö

Mikroskooppinäkymiä merilevämaalein

Taidepajassa tutkitaan mikroskooppinäkymiä ja maalataan niitä kasviperäisistä leväjauheista tehdyillä maaleilla sekä mustevärikynillä.

Sopii kaikille, myös erityisryhmille. Sisältää näyttelykäynnin.

Hinta 340 €
Pajan kesto 1,5 h
Ryhmäkoko max 24

Aarteita aurinkotekniikalla

Taidepajassa tehdään kuvioita kankaalle tekniikalla, jossa hyödynnetään auringon valoa ja lämpöä kuvion syntymiseen kankaalle. Kuvioiden tekemiseen käytetään meren rannalta löytyneitä asioita. Taidepaja sisältää osion, jossa työskennellään hetken HAMin lipan alla, sateella mahdollisuus toteuttaa paja kokonaan myös sisätiloissa.

Sopii aikuisryhmille. Sisältää näyttelykäynnin.

Hinta 340 €
Pajan kesto 1,5 h
Ryhmäkoko max 24