Siirry sisältöön

Opastukset ja taidepajat

Opastukset

Opastuksella saat enemmän irti Helsinki Biennaalin teoksista ja pääset keskustelemaan taiteesta. Oppaina toimii taiteen alan ammattilaisia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja neuvovat eteenpäin saaren kokemuksiin. Opastukset toteutuvat koronarajoitusten sallimissa puitteissa.

Yleisöopastukset

Yleisöopastuksia järjestetään 10.7.-29.8. lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13 suomeksi, sekä 18.7. alkaen sunnuntaisin klo 15 englanniksi tai ruotsiksi seuraavasti:

suomeksi 10.7.-29.8. lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13

englanniksi 18.7., 25.7., 1.8., 15.8. ja 29.8. sunnuntaisin klo 15

ruotsiksi 8.8. ja 22.8. sunnuntaisin klo 15

Poimintoja biennaalista -yleisöopastuksella keskitytään taideteoksiin, jotka ovat esillä historiallisessa Aleksanterin patterissa ja sen kauniissa ympäristössä. Kesto 45 minuuttia. Ryhmäkoko enintään 25 henkilöä. Kierros alkaa Aleksanterin patterin portilta. Varaathan aikaa lipunostoon sekä kävelemiseen tulosatamasta kierroksen lähtöpaikalle (etäisyys n. 1,5 km, 20–30 min). Maasto on mäkinen ja paikoin vaikeakulkuinen.

Liput saatavana tulosatamasta, info-kontilta. Vain korttimaksu.

Ei ennakkovarausta. Paikat täytetään lipunostojärjestyksessä.

Aikuiset 12 €

Alennusryhmät 10 € *

Ilmainen 0 €**

* Alennusryhmät: Alle 18-vuotiaat, opiskelijat (Huom! eivät jatko-opiskelijat), työttömät, eläkeläiset, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet.

** Alle 7-vuotiaat, opastukselle osallistuvien kuntoutujien ja vammaisten saattajat ja ohjaajat, kulttuurikaverit

Lisätietoja: hbreservations@hel.fi

 

Ryhmäopastukset

Opastuskielenä on suomi, ruotsi tai englanti. Ryhmäkoko enintään 25 henkilöä/opas.

Opastuksia Vallisaaressa järjestetään 12.6.–29.8.2021 päivittäin klo 10–18 ja 1.–26.9.2021 ke–su klo 10–18. Varaa opastus ryhmällesi alta.

Opaskoordinaattori palvelee numerossa 040 1801 991 ma–to klo 9.30–12 ja klo 13–14.30. (Palvelunumero suljettu poikkeuksellisesti 13.9. ja 21.9.)

Helsinki Biennaali

Kuule mielenkiintoisimmat tarinat Helsinki Biennaalin taideteoksista ja opi lisää taiteilijoista teosten takana.Opastuksella kävellään3 kilometrin mittainen Aleksanterin kierros ja pysähdytään katsomaan taideteoksia matkan varrella. 

Kierros alkaa tulosatamasta,​ Luotsitalon edestä Vallisaaressa

Kesto 1,5 tuntia. Hinta 345 €/ryhmä. 

Varaa opastus: hbreservations@hel.fi

Helsinki Biennaali saaren tahtiin

Laske kierroksiasi ja rentoudu taiteen äärellä Helsinki Biennaalissa. Tutustumme biennaalin taideteoksiin ja rentoudumme vehreässä Vallisaaressa. Kierroksella tehdään myös rauhoittavia kehoharjoitteita. Et tarvitse erikoisvarusteita, mukavat kengät riittävät. 

Kierros alkaa tulosatamasta, Luotsitalon edestä Vallisaaressa. 

Kesto 2 tuntia. Hinta 395 €/ryhmä. 

Varaa opastus: hbreservations@hel.fi

Poimintoja biennaalista

Opastuksella keskitytään taideteoksiin, jotka ovat esillä historiallisessa Aleksanterin patterissa ja sen kauniissa ympäristössä. 

Kierros alkaa Aleksanterin patterin portilta. Varaathan aikaa kävellä tulosatamasta kierroksen lähtöpaikalle n. 20–30 minuuttia.   

Kesto 45 minuuttia. Hinta 295 €/ryhmä. 

Varaa opastus: hbreservations@hel.fi

Johdanto Helsinki Biennaaliin

Haluatko perehtyä Helsinki Biennaalin taideteoksiin ja taiteilijoihin ennen saarivierailua? Johdannolla kuulet Biennaalin taiteesta ja pääset ihastelemaan Vallisaaren upeita maisemia sekä taideteoksia mantereelta käsin.Opastus sopii hyvin myös heille, joille liikkuminen Vallisaaren maastossa on haastavaa.  

Opastus HAM-kulmassa, Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki. HAM-kulma sijaitsee katutasossa Eteläisen Rautatiekadun ja Jaakonkadun kulmassa.

Kesto 45 minuuttia. Hinta 295 €/ryhmä. 

Varaa opastus: hbreservations@hel.fi

Etäopastukset

 

Johdanto Helsinki Biennaaliin

Kuule mielenkiintoisimmat tarinat Helsinki Biennaalin taideteoksista ja opi lisää taiteilijoista teosten takana. Valittujen teosten lisäksi pääset ihastelemaan myös Vallisaaren upeita maisemia. 

Opastus Microsoft Teams -alustan välityksellä. Opastuslinkki ja osallistumisohjeet varausvahvistuksen yhteydessä sähköpostitse.  

Hinta 150 €/ryhmä.

Varaa opastus: hbreservations@hel.fi

Taidepajat

Suunnitteletko vierailua HAMiin ystävien, työporukan, sukulaisten tai naapureiden kanssa? Tai haluatko antaa elämyksellisen lahjan ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Helsinki Biennaalin taidepajat tarjoavat mukavaa yhdessä tekemistä erilaisille ryhmille. Taidepajat pidetään HAM-pajassa Tennispalatsissa.

Mikroskooppinäkymiä levämaalein

Taidepajassa tutkitaan luonnosta kerättyjä kasvinäytteitä mikroskoopilla. Tutkimuskohteina ovat niin levät, sammalet, kasvien osat, pieneliöt tai hyönteiset. Mikroskooppinäkymiä maalataan kasviperäisistä leväjauheista tehdyillä maaleilla sekä mustevärikynillä.

Sopii kaikille, myös erityisryhmille.

Kesto 2 tuntia. 340 €/ryhmä. Enintään 10 henkilöä.

Varaa taidepaja: hbreservations@hel.fi