Skip to content
  • Aktuellt
18.06.2021

Helsingforsbiennalen samarbetar med Nomen Nescio

Personalen vid Helsingforsbiennalen på Skanslandet är en viktig del av kundupplevelsen. Därför ville biennalen satsa både på synligheten för besökarna och givetvis på personalens välbefinnande; väderleksförhållandena kan variera mycket från dag till dag ute i skärgården. Helsingforsbiennalen inledde samarbete med Nomen Nescio, en designstudio i Helsingfors vars värderingar och estetik utgår från minimalism. Nomen Nescio skapade arbetsuniformerna för biennalens personal men också en särskild kapselkollektion för Helsingforsbiennalen. Både Helsingforsbiennalen och Nomen Nescio har åtagit sig att främja hållbarhet.

”Nomen Nescio grundades år 2012 och hade som sina grundläggande värderingar vänlighet, uppriktighet och respekt för människorna, miljön och naturen vi lever i. Dessa moraliska beslut stakade ut vägen för hur vi gör affärer. Vid Nomen Nescio anser vi att hållbarhet är ett åtagande som gäller både oss och samhället vi lever i,” säger Minttu Vesala, försäljnings- och marknadsföringschef vid Nomen Nescio.

© Lina Jelanski

”Jag tycker att våra varumärken passar perfekt ihop – hållbarhet har ända från starten varit en av våra kärnvärderingar i skapandet och produktionen av Helsingforsbiennalen. Det som också tilltalat oss är Nomen Nescios minimalistiska estetik, den matchar Helsingforsbiennales monokroma visuella image och låter konstverken träda fram,” säger Jenni Kuisma-Dillemuth, kommunikations- och marknadsföringschef vid Helsingforsbiennalen.

© Lina Jelanski

Utöver arbetsuniformerna har Nomen Nescio designat en kapselkollektion specifikt för Helsingforsbiennalen. I den ingår tröjor med huva, t-skjortor, bandanas, kepsar och mössor. De är moderna vardagsklassiker i Nomen Nescios minimalistiska stil och de är tillverkade av förstklassiga, hållbara material.

Produkterna kan köpas i Helsingforsbiennalens butik på Skanslandet och i HAM:s museibutik i Tennispalatset. Bandanas kan också fås i Nomen Nescios egna butiker.

© Lina Jelanski

© Lina Jelanski

https://nomennescio.fi/

Besök Nomen Nescio:

NOMEN NESCIO GARDEN STORE
Kämp Galleria, 2:a våningen
Norrasplanaden 33, Helsingfors

Måndag till fredag, 11–19
Lördag, 10–17
Söndag, 12–16

NOMEN NESCIO FREDA STORE
Fredriksgatan 24, Helsingfors

Onsdag till fredag, 12–18
Lördag, 11–16

© Lina Jelanski

© Lina Jelanski

© Lina Jelanski

Nomen Nescio är en designstudio i Helsingfors vars värderingar och estetik utgår från minimalism.
Deras kollektion är en samling säsongfria, könsneutrala, svarta kläder i ständig utveckling. Plaggen har inga yttre, inre eller tillagda element som skulle hänföra sig till ett visst kön, en viss ålder eller status.
Nomen Nescios kollektion tillverkas av hållbara material från ansvarsfulla tillverkare i Europa. Alla varor har tillverkats i noggrant utvalda fabriker i grannlandet Estland.