Siirry sisältöön

Meiju Niskala

FI

Meiju Niskalan tavoite on luoda kohtaamisia ja vuorovaikutusta ja siten synnyttää keskustelua ihmiskunnasta, maailmasta ja hyvästä elämästä. Hänen Helsinki Biennaaliin tulevan teoksensa ytimessä on kohtaaminen: ihminen kohtaa itsensä, toisen ihmisen, toiset lajit ja ympäristön.

Meiju Niskala (s. 1978) asuu ja työskentelee Helsingissä ja Taivalkoskella. Niskala on monipuolinen taiteellinen tekijä. Hänen projektinsa vaihtelevat laaja-alaisista hankkeista yhteistyöhön pienten ryhmien kanssa, mutta ovat aina voimakkaasti tulevaisuuteen suuntautuneita ja leikkisiä. Ne synnyttävät taiteellista toimintaa julkisessa tilassa ja osallistavat siihen kaupunkeja ja yhteisöjä. Meiju Niskalan tavoite on luoda kohtaamisia ja vuorovaikutusta ja siten synnyttää keskustelua ihmiskunnasta, maailmasta ja hyvästä elämästä.

Meiju Niskala: Tulin kyllä ajatelleeksi, mutta hieman liian myöhään, 2021 ©Maija Toivanen/HAM/Helsinki Biennaali 2021

Tulin kyllä ajatelleeksi, mutta hieman liian myöhään, 2021

Niskala luo Vallisaareen teoksen, jossa osallistujat vaeltavat maisemassa, kallioilla ja niityllä, kuulokkeista tulevia ohjeita seuraten. Niskalan tapahtumallisessa teoksessa yhdistyy taiteilijan tausta esitystaiteilijana ja kirjailijana. Samalla teosta voi luonnehtia poeettiseksi ja tapahtumalliseksi kuunnelmaksi.

Kaiken ytimessä on kohtaaminen: ihminen kohtaa itsensä, toisen ihmisen, toiset lajit ja ympäristön. ”Kuunteleminen on suhteen luomista ympäristöön, ja päätös kuunnella kaikkea sitä mitä pystyy kuulemaan, on aina poliittinen teko.”

Teos toteutui performansseina kesän aikana. 

Kuva 1: Matti Pyykkö/Helsinki Biennaali 2021

meijuniskalapeople.com

Facebook / Instagram

Meiju Niskala

Tulin kyllä ajatelleeksi, mutta hieman liian myöhään
2021

Toiminnallinen ääniessee

Äänisuunnittelu: Jari Kauppinen

Fyysiset rakenteet: Tuuli Sotamaa

Käännös englanniksi: Outi Condit & Rosie Swayne
Englanninkielinen ääni: Outi Condit

Suomenkielinen ääni: Meiju Niskala

Tilaaja HAM/Helsinki Biennaali 2021

Tapahtumat