Siirry sisältöön

Lotta Petronella sekä Sami Tallberg & Lau Nau

FI

Lotta Petronella (s. 1972, Suomi) on Turun Ruissalossa asuva elokuvantekijä, taiteilija ja kuraattori. Hän on työskennellyt saarten kanssa ja saarilla lähes kaksi vuosikymmentä keskittyen viimeisten seitsemän vuoden ajan Seilin saareen. Elokuvanteon lisäksi Lotta Petronella on omistautunut lääkekasvi- ja kukkatippojen valmistukselle ja tarot-korttien lukemiselle. Hän myös kirjoittaa runoja, luo äänimaisemia ja rakastaa kävelyä.

Helsinki Biennaalissa 2023 Lotta Petronella työskentelee yhdessä Sami Tallbergin ja Lau Naun kanssa. Sami Tallberg (s. 1976, Suomi) on palkittu keittiömestari, ruokakirjoittaja ja villiruoan edelläkävijä vuodesta 2005. Tallberg tunnetaan erityisesti villiruokaan ja sieniin keskittyvistä kirjoistaan, catering-palveluistaan, kursseistaan sekä ravintola- ja ruoka-alan konseptisuunnittelusta.

Lau Nau eli Laura Naukkarinen (s. 1980, Suomi) on säveltäjä ja esiintyjä, joka käyttää musiikissaan analogista syntetisaattoria, akustisia ääniä, ihmisääntä, elektroakustisia kokeiluja ja kenttänauhoituksia. Sooloalbumiensa lisäksi Lau Nau on tehnyt monikanavaisia ääni-installaatioita ja säveltänyt musiikkia elokuviin ja esittävien taiteiden tuotantoihin.

Kokonaisuudesta syntyy Helsinki Biennaaliin monialainen taideteos, jossa parantaminen, laulu ja ravitseminen ovat vuorovaikutuksessa Vallisaaren monimuotoisten asukkaiden kanssa.

Själö Poeisis — Ask the island, a private reading performance with tarot herbarium by Lotta Petronella & Cecilia Westerberg. Photo by Jussi Virkkumaa.