Siirry sisältöön
  • Ajankohtaista
12.06.2024

Helsinki Biennaali 2025 valmistelu etenee – mukaan myös Esplanadin puisto

Vuoden 2025 Helsinki Biennaali järjestetään 12.6.-21.9.2025 Vallisaaressa, Esplanadin puistossa ja HAM Helsingin taidemuseossa. Kuvataiteen suurtapahtumaa kuratoiva ja tuottava HAM tekee tapahtumaa suurella sydämellä suurelle yleisölle – tavoitteena on ajatuksia herättävä kuvataiteen juhla kesäisessä merellisessä Helsingissä. 

Helsinki Biennaali on kunnianhimoinen kuvataiteen suurtapahtuma, joka tarjoaa ainutlaatuisen kokonaiselämyksen Helsingin saaristoluonnossa. Biennaalin vaihtuvina maamerkkeinä ovat paikkasidonnaiset tilausteokset, joissa taide keskustelee saaren historian ja vuosikymmeniä ilman ihmisasutusta kukoistaneen luonnon kanssa. HAMin ja Helsingin kaupungin tavoitteena on tehdä Helsinki Biennaalista yksi tunnetuimmista kansainvälisistä taidebiennaaleista.

– Haluamme maksimoida taiteen läsnäolon Helsingissä ja ajattelemme Helsinki Biennaalia kaupungilla näkyvänä taiteen juhlana. Hurmaava Esplanadin puisto astuu mukaan uutena kohteena ja antaa mahdollisuuden tutustua biennaalin tarjontaan maksutta keskeisellä paikalla Helsingissä. Vuonna 2025 kiinnitämme taiteen lisäksi erityistä huomiota myös biennaalin asiakaspolkuun ja kävijäkokemukseen, HAM Helsingin taidemuseon museonjohtaja Arja Miller kertoo.

Helsinki Biennaalin 2025 kuraattoreina toimivat espanjalainen Blanca de la Torre ja HAMin näyttelypäällikkö Kati Kivinen. Biennaaliin osallistuu kaikkiaan hieman yli 30 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää. Mukana on taiteilijoita eri puolilta maailmaa, ja aivan erityisesti Etelä-Amerikasta ja Pohjois-Euroopasta. Uusia komissoita eli tilaustöitä nähdään noin puolelta taiteilijoista.

Kuva: Helsinki Partners / Lauri Rotko.