Siirry sisältöön
  • Ajankohtaista
25.08.2021

Helsinki Biennaalille myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti

 

Helsinki Biennaalille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti ympäristöasioiden hoitamisesta ja kehittämisestä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän mukaisesti.

Vastuullisuus ja luonnon ekologisen kestävyyden säilyttäminen ovat keskeisiä arvoja Helsinki Biennaalille; siksi ympäristöasioihin on kiinnitetty alusta asti erityistä huomiota. Helsinki Biennaali noudattaa Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää, joka ohjaa taidetapahtumaa suunnittelusta toteutukseen mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Suomen Luonnonsuojeluliiton kehittämä Ekokompassi on järjestelmä, joka pohjautuu kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin. Se sisältää 10 ympäristökriteeriä, joita järjestelmään sitoutunut taho noudattaa. Ekokompassi-sertifikaatti myönnetään toimijalle kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Auditoija seuraa, miten tavoitteista on selvitty.

“Helsinki Biennaalin vahvuus ympäristöasioissa on vahva sitoutuminen vastuullisuuteen, laaja ja aktiivinen sidosryhmäyhteistyö ja halu olla asenteiden muokkaaja ja edelläkävijä ympäristöasioissa. Vallisaaren luonto ja Itämeri ovat oleellinen osa Helsinki Biennaalia, sekä sijaintina että inspiraationa taiteilijoille. Vastuullisuusosaamiseen on panostettu palkkaamalla projektille oma ympäristökoordinaattori, mikä on tuonut resurssia laajaan yhteistyöhön sidosryhmien kanssa ja asiantuntemusta ympäristöasioiden huomioimiseen.” – ote auditointiraportista

Helsinki Biennaalin ympäristökoordinaattori Kiira Kivisaari aloitti Ekokompassi-työn syksyllä 2019.

“Ekokompassi-järjestelmän rakentaminen on ollut hieno oppimisprosessi. Jotta voimme tuottaa tapahtumia myös tulevaisuudessa, meidän täytyy ottaa ympäristötekeminen entistä tiiviimmin mukaan jokapäiväiseen työhön ja asettaa itsellemme kunnianhimoisempia tavoitteita. Yksi tärkeimmistä asioista matkalla kohti hiilineutraaliutta on ymmärtää se, mistä kaikesta päästöt syntyvät ja miten niitä voidaan vähentää”, kertoo Kivisaari.