Skip to content

Info

Biennalen presenterar 29 konstnärer och konstnärsgrupper från Finland och övriga världen. I år kan Helsingforsbiennalen upplevas både på Skanslandet och på HAM Helsingfors konstmuseum. Konstverk och övriga utställningsprogram kan även ses runt om i stan.

Biennalens konstverk placeras på Skanslandet längs en markerad stig, både utomhus och i historiska byggnader, krutkällare och ödelagda bostadsbyggnader. Stigen är cirka tre kilometer lång, och konstverken är numrerade och återfinns på skyltar.

Helsingforsbiennalen är gratis.
Besökare ska betala sin färjebiljett. Läs mer om färjetrafiken här.

Det finns ett inträde till HAM Helsingfors konstmuseum. Köp biljetter här.

Helsingforsbiennalens gratisdagar infaller sista fredagen i juni, juli och augusti. Det är fritt inträde till utställningen på HAM under gratisdagarna. Den reguljära sjötrafikens gratisbiljetter möjliggörs i juni och juli av Helsingfors stad och i augusti av S-gruppen. Bokningen öppnas en vecka före på webbplatsen.

Ta kontakt, vi hjälper dig gärna!

Kontaktinformation

Öppettider

Skanslandet
11.6–17.9.
mån stängt
tis–sön kl. 11–18

(öppen på midsommar 23.-25.6)

 

HAM
 11.6.–22.10.
mån stängt
tis kl. 10–17.30
ons–sön kl. 11.30–19

(stängt på midsommar 23.–25.6)

Tjänster

Besökare på ön betjänas av informationsdisken på Lotsgårdens ankomstbrygga där man kan köpa en guidebok eller ett häfte som stöd för besöket. Biennalguiderna som även arbetar på Skanslandet svarar gärna på frågor om såväl konst som Skanslandet.

Biennalbutiken i Torpedviken erbjuder ett intressant och aktuellt urval av vykort, böcker och andra roliga produkter med temat Helsingforsbiennalen.

Info och butiken betjänar alltid enligt Helsingforsbiennalens öppettider.

Du kan fråga efter hittegods hos informationspunkten i Lotsgården (040 198 1142).

Information om Skanslandets andra tjänster finns här.

Tjänstekarta

Instruktioner och regler för Skanslandet

På Skanslandet ska man följa de markerade vägarna. Håll dig till vägen, Skanslandets natur är känslig för slitage. Det finns också många farliga byggnadsverk och branta stup på ön.

Hundar är välkomna på Skanslandet, men inomhusområdena är inte tillgängliga för husdjur. Tillsammans håller vi Skanslandet rent. Det mår besökare, djur och växter bäst av. Släng ditt skräp i sopkärlen. Längs vägen finns flera återvinningsstationer.

På ön kan bio- och energiavfall samt flaskor och brukar återvinnas. Läs mer om instruktioner och regler och på Forststyrelsens webbplats utinaturen.fi

utinaturen.fi

Tillgänglighet

Skanslandet är en utmaning för funktionshindrade. Vägarna är huvudsakligen av sand och delvis stenlagda. Det går inte att undvika de ojämna, stenlagda avsnitten. Det finns inga trappor på de vägar som omger biennalen, men det finns trappor som leder in i och inne i inomhusutrymmena. Terrängen är backig och svårforcerad på sina ställen. Väderleksförhållandena inverkar på hur jämna, hårda och hala vägarna är.

Det är bra om rullstolsburna personer eller personer som går med rollator tar med sig en medhjälpare.

Ansvarsfullhet

Helsingforsbiennalen betonar ansvarsfullhet och bevarandet av ekologisk hållbarhet i sin verksamhet. Biennalen iakttar miljösystemet Ekokompassen som styr planeringen och ordnandet av konstevenemanget så miljövänligt som möjligt.

Läs mera