Skip to content

Guidningar och konstworkshoppar

Bokningen av guidade visningar för grupper på Helsingforsbiennalen på Skanslandet är öppen!

Med en guidad visning får du mer ut av Helsingforsbiennalen och konstverken! Guiderna är proffs inom konstområdet och kan svara på frågor och ge tips om upplevelserna på ön.

Guidningar

Om du vill få ut mer av Helsingforsbiennalen och diskutera konst lönar det sig att delta i en guidning. Våra guider är konstexperter som kan besvara dina frågor och ge råd om hur du kan upple. Guidningarna kommer att arrangeras så att det kan upplevas inom ramen för gällande coronarestriktioner.

Fynd på Helsingforsbiennalen -guidningar

Från den 10 juli 2021 på lördagar och söndagar kl. 13. på finska, och från den 18 juli på söndagar kl. 15 på svenska eller på engelska:

på finska 10.7-29.8. på lördagar och söndagar kl. 13

på engelska 18.7., 25.7., 1.8., 15.8. och 29.8. på söndagar kl. 15

på svenska 8.8. och 22.8. på söndagar kl. 15

Under guidningen fokuserar vi på konstverk i historiska Alexandersbatteriet och i dess vackra omgivning. Guidningen börjar vid porten till Alexandersbatteriet. Reservera tid för att köpa biljetten och en promenad på ca. 1,5 km / 20–30 minuter till startplatsen. Obs! Delvis svår terräng.

MAX 25 personer.

Biljetter från ankomsthamnen. Endast kortbetalning.

Ingen förköp. Först i kvarn gäller!

Vuxna 12 €
Rabattgrupper 10 € *
Fritt inträde 0 € **

* Rabattgrupper: Under 18-åringar ,studerande (Obs! inte studerande som bedriver fortsatta studier), arbetslösa, pensionärer, beväringar och civiltjänstgörare.

** Barn under 7 år, ledsagare och handledare till personer som rehabiliteras och handikappade, kulturkompisar jämte kunder.

Guiderna för grupper

Maximal gruppstorlek är 25 personer/guide. Guidning ordnas mån–sön kl. 10–18, den sista guidningen startar kl. 16:30.

Guidesamordnaren betjänar på numret 040 1801 991 mån–tors kl. 9.30–12 och kl. 13–14.30. (Stängt den 13 och 21 september)

Guidning på Helsingforsbiennalen

Ta del av de intressantaste historierna om konstverken på Helsingforsbiennalen och om konstnärerna bakom dem.  Guidningen går längs den 3 kilometer långa Alexandersrutten.

Rundan börjar i ankomsthamnen framför Lotshuset på Skanslandet och slutar vid Alexandersbatteriet.

Längd 1,5 timmar. Pris 345 €/grupp.

Boka guidningen här: hbreservations@hel.fi

Helsingforsbiennalen i öns takt

Koppla av med konst på Helsingforsbiennalen. Vi tar del av konstverken på biennalen och kopplar av på frodiga Skanslandet. Under vandringen gör vi också avslappningsövningar. Du behöver ingen specialutrustning utan det räcker med bekväma skor.

Rundan börjar i ankomsthamnen framför Lotshuset på Skanslandet och slutar vid Alexandersbatteriet.

Längd 2 timmar. Pris 395 €/grupp.

Boka guidningen här: hbreservations@hel.fi

Fynd på Helsingforsbiennalen

Under guidningen fokuserar vi på konstverk i historiska Alexandersbatteriet och i dess vackra omgivning.

Guidningen börjar vid porten till Alexandersbatteriet och slutar vid Gustavssvärd eller Alexandersbatteriet. Reservera tid för en promenad på ca 20–30 minuter till startplatsen.

Längd 45 minuter. Pris 295 €/grupp.

Boka guidningen här: hbreservations@hel.fi

Inledning till Helsingforsbiennalen

Vill du få information om konstverken och konstnärerna på Helsingforsbiennalen före besöket på ön? Under inledningen får du information om konsten på biennalen och kan uppleva Skanslandets fina vyer och konstverk på fastlandet. Denna guidning passar utmärkt också för dem för vilka det är svårt att röra sig i terrängen på Skanslandet.

Guidning på HAM-hörnet, Södra Järnvägsgatan 8, 00100 Helsingfors. HAM-hörnet ligger på gatuplanet vid korsningen av Södra Järnvägsgatan och Jakobsgatan.

Guidningen betalas vid HAMs kassa innan guidningen börjar.

Längd 45 minuter. Pris 295 €/grupp.

Boka guidningen här: hbreservations@hel.fi

Konstworkshoppar

Mikroskopiska syner med algfärger

På workshoppen som förenar konst och vetenskap undersöker vi prover från naturen med mikroskop. Undersökningsobjekten består av bland annat alger, mossor, växtdelar och små organismer. Det som syns i mikroskopet förstoras till målningar på akvarellpapper. Som målfärg används lösningar gjorda på algpulver.

Konstworkshop på HAM, Södra Järnvägsgatan 8, 00100 Helsingfors. Grupper ska anmäla sig vid HAMs kassa. Konstworkshoppen betalas vid HAMs kassa innan den börjar.

Konstworkshoppar ordnas tis kl. 10–17:30, den sista workshoppen börjar kl. 15, och ons–söndag kl. 11:30–19, den sista workshoppen börjar kl. 16:30.

Längd 2 timmar. 340 €/grupp.
Gruppstorlek max 10 personer.

Boka workshoppen här: hbreservations@hel.fi