Skip to content

Bokning av sjöbussturer för skolor till Skanslandet under Helsingforsbiennalen

Välkommen till Helsingforsbiennalen 2023 på Skanslandet! Från och med 15.5.2023 kan Helsingfors skolor boka plats på sjöbussen till Skanslandet. Det finns begränsat antal platser till försäljning. Platserna säljs så länge som det finns platser.  Du kan fortfarande boka platser i augusti incoming@frs-finland.fi.

Resan till Skanslandet från Salutorget tar cirka 20 minuter.

Tidtabeller för huvudlinjen till Skanslandet finns på
https://www.frs-finland.fi/vallisaari/
Ringrutten trafikerar också Fiskehamnen-Skanslandet-Sveaborg-Lonnan-Fiskehamnen.  

Bokning 
Boka alltid biljetter i förväg för din grupp på sjöbussen! Bokning görs per e-post till incoming@frs-finland.fi  Ange i samband med bokningen att gruppen ska besöka Skanslandet. Som svarsmeddelande får varje skola sin egen personliga kod och en länk till bokningssystemet. Biljettbokning och angivande av faktureringsinformation sker i bokningssystemet.  

OBS! Välj skolbiljett (6,5 €) som biljettyp. Du kan själv ändra bokningen senast en vecka innan resan. Biljetten skickas med e-post. Du kan skriva ut den eller visa upp den i mobilen vid ombordstigningen på sjöbussen.  

Avgångskaj: 
Sjöbussen avgår alltid från Lybeckskajen. Sjöbussen anlöper Lotsgårdens kaj på Skanslandet. Turen går direkt till destinationen.  

Returkaj:  
Returresan sker till Lybeckskajen. På tillbakavägen avgår sjöbussarna från Torpedvikens kaj på Skanslandet. 

OBS! Grupper kan också höra sig för om platser på ringrutten som avgår från Fiskehamnen. Observera att det finns betydligt färre platser på ringruttens sjöbuss än på den som avgår från Lybeckskajen. Ringruttens sjöbuss anlöper och avgår från Lotsgården. 

Sjöbussarnas tidtabell/avgångstider: 
Se tidtabellerna https://www.frs-finland.fi/vallisaari/

Resans längd:  
Omkring 20 minuter i vardera riktningen Grupperna ska infinna sig på avgångskajen 15 minuter före avgångstiden. 

Priser:  
Tur-och-returresa Salutorget-Skanslandet-Salutorget för grupper inom småbarnspedagogiken såväl som läroinrättningarna kostar 6,5 €/barn eller unga och 0 €/vuxen som följer med gruppen. Det rabatterade priset gäller studerande under 18 år och studerande 18 år eller äldre som har studiekort eller intyg om läroinrättningens studeranderabatt. Resan är gratis för barn under 7 år, men gör ändå alltid en platsreservation.  Faktureringsavgift på 11 € samt gruppbokningsavgift på 11 €  tillkommer. 

Bokningstid:  
Skolorna bokar resan med sjöbuss i normal trafik. Boka alltid biljetter i förväg för din grupp på sjöbussen! Avgångar kan bokas mellan 15.5 och 11.6 2023 så länge som det finns platser. Boka alltid plats på sjöbussen i förväg för din grupp. Vid bokningstillfället bokas plats för tur-och-retur.  

Fakturering:  
Bokning görs per e-post till incoming@frs-finland.fi Ange i samband med bokningen att gruppen ska besöka Skanslandet. Som svarsmeddelande får varje skola sin egen personliga kod och en länk till bokningssystemet. Samtidigt med biljettbokningen anger ni faktureringsuppgifterna i bokningssystemet. När ni har fått bokningsbekräftelsen skickar ni totalsumman som den anges på inköpsordern från Bosti till operatören. 

Avbokning:
Vid förhinder avbokar du din bokning själv i bokningssystemet senast en vecka före resan. 

Info om trafikerande sjöbussar:  
Ombordstigning på sjöbussen kan ske via ramp (t.ex. med rullstol eller barnvagn), men sjöbussarna är inte tillgänglighetsanpassade. Toaletten på sjöbussarna är inte tillgänglighetsanpassad. Antal platser på sjöbussarna 100-150. 

Kontaktuppgifter: 
FRS FINLAND
https://www.frs-finland.fi/vallisaari/
incoming@frs-finland.fi   

0102023780 vardagar kl. 9-15  

Biljettbutik https://www.frs-finland.fi/lippukauppa/