Skip to content
Koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman poikkeuksellisen globaalin tilanteen vuoksi Helsinki Biennaalin avaus siirtyy. Ensimmäinen Helsinki Biennaali järjestetään Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021.

EGS

FI
Graffititaiteilija EGSin ura alkoi 1980-luvun puolivälin jälkeen Suomen ensimmäisen graffitiaallon innoittamana. Teoksellaan Helsinki Biennaalissa EGS jatkaa aiemmasta tuotannostaan tuttuja kartta-aiheitaan. Eilisen ja huomisen saaristo lähestyy Helsinkiä historian ja tulevaisuusnäkymien kautta.

Graffititaiteilija EGSin (s. 1974) ura alkoi 1980-luvun puolivälin jälkeen Suomen ensimmäisen graffitiaallon innoittamana. Suomen kansainvälisesti tunnetuimmaksi graffititaiteilijaksi tulleen EGSin töitä on voinut nähdä yli 50 maassa. Hän on tunnettu tyylitellyistä maailmankartoista, joissa maantiede sulautuu hänen taiteilijanimensä kirjaimiin. Viime aikoina EGS on laajentanut työskentelyään veistosten ja puhalletun lasitaiteen alueille. Hän on esitellyt tuotantoaan galleria- ja museonäyttelyissä sekä toteuttanut julkisia tilausteoksia.

EGSin teos Helsinki Biennaalissa lähestyy Helsinkiä historian ja tulevaisuusnäkymien kautta. Eilisen ja huomisen saaristo (2020) levittäytyy eri puolille Helsinkiä ja koostuu kahdeksasta kadonneisiin tai mahdollisiin tulevaisuuden saariin viittaavasta veistoksesta. Viisi veistosta sijaitsee paikoilla, joilta on kadonnut veden ympäröimä saari kaupungin rakentamisen myötä.

Näistä saarista meitä muistuttavat enää katujen ja kaupunginosien nimet, kuten Laukkasaarenkatu ja Sompasaari. Kolme veistosta kuvaa mahdollisia tulevaisuuden saaria, jotka syntyvät merenpinnan kohotessa rajusti. Yksi veistoksista on koettavissa Vallisaaressa.