Siirry sisältöön

ATTAKWAD

ATTAKWADin (* 1983, Manfredonia; * 1984, Lwow) jäsenet tapasivat toisensa vuonna 2018 metsässä kävellessään ja päättivät aloittaa yhteistyön. Jäsenet ovat nimettömiä ja jakavat yhteisen identiteetin, jota suojellaan yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.

ATTAKWAD: Hype, 2021 ©Maija Toivanen/HAM/Helsinki Biennaali 2021

Hype, 2021

Käävät osallistuvat luonnon kiertokulkuun, jossa elävä organismi hajoaa uuden elämän käyttöön. Kuolevan puun runkoa kiertää 32 pronssikopiota Vallisaaren käävistä. Ne on aseteltu DNA-ketjua muistuttavaksi spiraaliksi. Geneettinen informaatio, eliön perimä, on tallennettu samanmuotoisiin DNA-sekvensseihin eli emäsketjuihin. Teos tuo luonnon matemaattis-geometriset rakenteet näkyvään, arkikokemuksesta poikkeavaan ja siksi myös outoon mittakaavaan. Se muistuttaa fysiikan ja kemian laeista ja järjestyksestä kaiken orgaanisen elämän, kasvun ja kuoleman taustalla.

Luonto ja matematiikka yhdistyvät digitaalisessa keinoälyssä, joka perustuu rihmastomaisiin verkkoihin, kuten sienten väliset yhteydetkin. Sieniä koskeva vajavainen tietomme täydentyy jatkuvasti. Niihin liittyy myös monia uskomuksia ja myyttejä, kuten se, että käävän hankaaminen tietää hyvää onnea.

ATTAKWAD

Hype
2021

Pronssi

Tilaaja HAM/Helsinki Biennaali 2021