Skip to content

Hanna Tuulikki

UK
Hanna Tuulikki yhdistää musiikkia, performanssia ja visuaalisia taiteita omintakeisella tavalla ja kertoo tarinoita imitoinnin, äänen ja eleiden keinoin.

 

Hanna Tuulikki (s. 1982) on Skotlannin Glasgow’ssa asuva brittiläis-suomalainen taiteilija, säveltäjä ja esiintyjä. Hänen työskentelytapojaan ovat performanssitaide, elokuva ja monikanavaiset audiovisuaaliset installaatiot, joissa hän yhdistelee laulumusiikkia, tanssia, puvustusta ja piirroksia. Hanna Tuulikki kertoo tarinoita imitaation, äänen ja eleiden keinoin. Hänen poikkitaiteelliset projektinsa “tutkivat kehon viestintää ennen sanoja ja sanojen ulottumattomissa”. Hän tarkastelee töissään musiikin ja liikkeen perinteitä eri kulttuureissa ja on kiinnostunut etenkin kehollisten suhteiden ja kansanperinteen nivoutumisesta paikkoihin ja ympäristöihin.

Hanna Tuulikin uusimpia projekteja ovat audiovisuaalinen installaatio Deer Dancer (2019), joka tarkastelee, miten peuran käyttäytymistä jäljittelevästä tanssista rakentuu maskuliinisia rituaaleja ja kuvitteellisia maisemia. Videolle tallennettu performanssi cloud-cuckoo-island (2016) tutki hulluutta, mytologiaa ja sukupuolta ääni-improvisaation keinoin luonnon amfiteatterissa Eiggin saarella Skotlannissa. SOURCEMOUTH: LIQUIDBODY (2016) oli audiovisuaalinen installaatio, joka sai innoituksensa Intian maisemista ja jokialueiden, kehon ja kutiyattam-teatteriperinteen välisestä suhteesta. SING SIGN: a close duet (2015) oli performanssi ja installaatio, joka tarkasteli kehon viestintää suhteessa sukupuoleen ja kaupunkiin. Away with the Birds -teoskokonaisuus (2010–2015) tutki lintujen ääniä jäljitteleviä lauluja Skotlannin kelttilauluperinteessä. Sen laaja äänimaisema koostui laulujen katkelmista sävelletystä ääniteoksesta.

Kuvat: Perttu Saksa